ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

za djecu na pedijatriji

Lions klub Zadar i Silvijana Dražović u plemenitoj akciji 23. rujna

Autor: Đurđa Baljak

21.09.2023. 16:50
Lions klub Zadar i Silvijana Dražović u plemenitoj akciji 23. rujna

Foto: Arif Sitnica



Lions klub Zadar održao je konferenciju za medije u hotelu A’mare povodom humanitarne izložbe za potrebe djece na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar. Izložba će biti otvorena u subotu, 23. rujna, a inicijatorica ove humanitarne akcije je zadarska likovna umjetnica Silvijana Dražović, koja je ujedno i autorica svih slika.


Na konferenciji su govorili Davorka Mezić, članica Lions kluba Zadar, Silvijana Dražović, autorica izložbe, dr. med. Tomislav Ledenko, voditelj Odjela za pedijatriju OB Zadar te Bruno Radić, voditelj hotela.


Izložba u hotelu


– Naš hotel je osigurao izložbeni prostor i štafelaje te ulaznice po cijeni od 10 eura za domjenak, a kompletni iznos namijenjen je Odjelu za pedijatriju OB Zadar, kazao je Radić, a Mezić je istaknula kako su rado prihvatili lijepu inicijativu zadarske umjetnice.




– Inicijativu Silvijane Dražović da organiziramo humanitarnu akciju prihvatili smo punim srcem zato što je pomaganje svima kojima je to potrebno misija Lionsa diljem svijeta. Ova akcija nas posebno veseli jer je namijenjena djeci na Odjelu za pedijatriju OB Zadar, istaknula je Mezić, dok je autorica Dražović kazala nešto više o karakteru izložbe.



– Ove godine sam poprilično aktivna i čini mi se kao da mi sve ide od ruke. Izložba koju sam nedavno imala u Kneževoj palači prošla je jako dobro i pored toga, zdravlje me još uvijek služi. Istraživala sam što djeca posebno vole i došla do zaključka kako je to upravo fantasy art. Tako sam na tu temu koncipirala cjelokupnu izložbu. Jedna je neto prodaja, odnosno tko god nešto kupi, kompletni iznos ide Odjelu za pedijatriju, dok drugi dio ide od prodaje mojih slika, koje nisu samo dječje, i to 30 posto. Pored toga, kompletni iznos domjenka čija ulaznica košta 10 eura ide našoj djeci, naglasila je Dražović te dodala kako se ova humanitarna akcija razlikuje od svih ove godine po tome što će se održati u prekrasnom hotelu za kojeg je toliko vezana.


Donirala 300 slika


– To će oplemeniti ovaj kvart, a planiram preko puta hotela otvoriti i svoju galeriju, rekla je autorica izložbe, koja je, kako kaže, u svojoj karijeri donirala preko 300 slika.


Voditelj Odjela za pedijatriju OB Zadar, dr. med. Tomislav Ledenko zahvalio je hotelu A’mare, Lionsima i Silvijani Dražović te istaknuo kako je svaka pomoć dobro došla.


– Na Odjelu pedijatrije trenutno su najpotrebniji dječji kreveti, fotelje za majke te ultrazvuk, ukazao je dr. Ledenko te zahvalio svima na sudjelovanju, a posebno Lionsima koji su prije tri godine pomogli Odjelu.


Na izložbi će biti oko 40-ak slika, a donacijsko vrijeme će trajati skoro dva mjeseca.


– Sva prikupljena sredstava s toga računa, kada krenemo u kupnju, moraju biti namjenski potrošena, otkrila je Mazić dok je autorica izložbe Dražović dodala kako će najvjerojatnije dočekati vrijeme darivanja od blagdana Sv. Krševana pa do blagdana Sv. Nikole.