Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

POZIV NA AUDICIJU

Gesta traži djevojčicu i dječaka od 9 do 12 godina

Autor: Portal ZL

28.09.2023. 14:43
Gesta traži djevojčicu i dječaka od 9 do 12 godina

Foto: Plesna udruga Gesta



Plesna udruga Gesta uz sva brojna plesna putovanja, natjecanja i gostovanja vrijedno priprema novu dramsko-plesnu produkciju koju će premijerno izvesti 18. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.


Iz Gestine radionice izašlo je puno autorskih cjelovečernjih predstava za djecu i mlade, ali tko je pogledao barem jednu Gestinu produkciju reći će i za odrasle.


Gesta je od samog osnutka prije 22 godine nakon vrlo kratkog perioda dodala uz svoj plesni kolaž i dramski dio. Toliko puno uspješnica od kojih ćemo se prisjetiti nekih (Hotel-Otom-potom, Veliki snovi, Drvo života, Bajka.hr, Zajedno u Novu, Odgoojooj, Božićni šoping u SuperOvoj, Vremeplov i dr.) pokazatelji su da je spoj ovih dviju umjetnosti bio pun pogodak u Gestinom radu. Autor svih produkcija je umjetnička voditeljica Geste Nena Jurišić.




Tako smo mogli vidjeti Gestine produkcije u različitim izričajima i plesnim i dramskim. Pokrili smo skoro sve žanrove i obuhvaćamo različite edukativne teme. Tako smo imali prilike vidjeti musical, bajku, dječju komediju, basnu i time svaki put prije predstave publiku ostavljamo u iščekivanju, a nakon predstave u oduševljenju koju donesu djeca kao nosioci projekta.


Ovoga puta tražimo djevojčicu i dječaka  koje će pristupiti audiciji na kojoj će se predstaviti sa tekstom koji će unaprijed preuzeti u Gesti u dogovoru sa voditeljima. Dramsku radionicu vodi Sanja Grgina dugogodišnja suradnica Geste i glumica u kazalištu lutaka Zadar.


Radionica je besplatna i pruža djeci mogućnost da se otvore, nauče tehnike i metode glume. Rad se bazira na dramskim ulomcima, radu na glasu, pokretu i izražavanju kroz ulogu kao i  jačanje verbalnih i motoričkih sposobnosti.


Prijave se mogu slati SMS-om ili kontaktom na 091 510 2856 do 15. listopada 2023. g.


Potrebno je napisati ime i prezime kandidata, datum i godinu rođenja i kontakt broj roditelja.


TERMIN AUDICIJE BITI ĆE NAKNADNO DOGOVOREN.