Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najava koncerta

Borna Pehar 4tet sutra u Atriju palače Cedulin

Autor: Portal ZL

11.09.2023. 14:42
Borna Pehar 4tet sutra u Atriju palače Cedulin


Fuzija američkog jazza i modernih glazbenih pravaca, mediteranski zvukovi uz primjesu istočnjačkog melosa, sve to u izvedbi četvorice vrhunskih mladih glazbenika, Zadrani će moći poslušati sutra, u utorak 12. rujna u Atriju palače Cedulin. Tamo će od 21 sati nastupiti Borna Pehar 4tet, koji je okupio talentirani zadarski pijanist Borna Pehar.


Riječ je o glazbeniku koji je osnovnu i srednju glazbenu školu završio u Zadru, a jedna godina klasične akademije bila mu je dovoljna za zaključak kako treba krenuti drugim smjerom. Pet godina studirao je jazz klavir na Kärntner Landeskonservatorium u Klagenfurtu u Austriji, da bi prošle godine nastavio magistarski studij na prestižnom Sveučilištu za glazbu i umjetnost grada Beča.  Bio je polaznik raznih jazz radionica te je imao priliku raditi i učiti s Dannyjem Grissettom, Joelom Rossom, Markom Churnchetzom  i dr.


– Program će se uglavnom sastojati od mojih autorskih skladbi, koje smo izvodili na nizu glazbenih pozornica, uz nekoliko covera poznatih pjesama. Ne mogu reći da se radi o klasičnom jazzu jer se u našem stvaralaštvu isprepliće niz različitih utjecaja, od Brazila do lokalne sredine, kaže Pehar u najavi koncerta.




Osim Pehara, postavu kvarteta čine brazilski alt saksofonist Joander Cruz, Mađar Roland Racz na električnoj bas gitari i bubnjar Peđa Milutinović (Srbija). U ovom međunarodnom okruženju istaknimo kako je Borna nasljednik glazbene tradicije u obitelji, budući da je njegov otac Tomislav Pehar poznati zadarski glazbenik i glazbeni producent.


– Moram reći da mi je otac bio velika podrška u karijeri i u niti jednom trenutku nije posumnjao u moj glazbeni put. Svirajući klasičnu glazbu shvatio sam da to nije područje u kojemu se mogu ostvariti te sam izabrao ono u čemu stvarno uživam, poručuje Borna.


Ako želite doživjeti užitak muziciranja ovih glazbenika, dođite sutra u Atrij palače Cedulin. Organizator koncerta je Turistička zajednica grada Zadra, a ulaz je besplatan1