Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Rocks & Stars Festival @ Cave Romane

Koncert usred kamenoloma: Festival otvara Petar Grašo, dolazi i Kosheen

Autor: Ivana Kocijan

27.04.2023. 09:09
Koncert usred kamenoloma: Festival otvara Petar Grašo, dolazi i Kosheen

Foto: Grupa Kosheen će prvi put nastupiti u Istri, Facebook

Festival isto tako, iz godine u godinu, potvrđuje status vrhunskog događanjaZnate li kako zvuči koncert usred kamenoloma? Saznat ćete to ako dođete na Rocks & Stars Festival @ Cave Romane u Vinkuranu gdje će pred više od 15.000 posjetitelja u pet dana stati 5 velikih glazbenih imena. U mjestu s manje od 700 stanovnika, samo 4 kilometra udaljenom od Pule, jedan je naoko običan kamenolom iznjedrio posebnu pozornicu koja je dosad ugostila brojne zvijezde. Četvrto izdanje glazbeno-kulturnog spektakla održavat će se od 26. srpnja do 5. kolovoza.


Festival 26. srpnja otvara Petar Grašo, dan kasnije na pozornicu će stati grupa Prljavo kazalište, dubrovački bend predstavit će se publici 3. kolovoza, a dan kasnije obožavatelji Coldplaya će dobiti vjernu kopiju britanskog sastava zahvaljujući talijanskom bendu Liveplay. Ovogodišnje izdanje festivala bit će zaključeno 5. kolovoza nastupom legendarne britanske grupe Kosheen kojoj će to biti prvi koncert u Istri.


– Vinkuran i Općina Medulin u Vinkuranskom kamenolomu imaju pravi biser. Otkad sam prvi put kročila tamo, bila sam sigurna je Cave Romane možda i najljepša pozornica na otvorenom. Brand Rocks & Stars je danas nacionalan brend te zaslužuje da se gradi i dalje i da postane sinonim za vrhunski program koji spaja najrazličitije glazbene žanrove s istim nazivnikom – kvaliteta.


Jedna od najljepših ljetnih pozornica na Mediteranu
Festival isto tako, iz godine u godinu, potvrđuje status vrhunskog događanja koji spaja turizam, kulturu, renomirane glazbenike i društvenu odgovornost. Ono što je važno jest činjenica da uživam potporu svih onih koji su festivali stvarali bez kojih daljnji razvoj teško da bi bio moguć. Ove ćemo godine, zajedno s Partnerima Festivala, tvrtkama Bina Istra i Arena Hospitality Group Općoj bolnici Pula kupiti potrebnu opremu u vrijednosti od 26.000 eura, izjavila je organizatorica Rocks&Stars Festivala @ Cave Romane Iva Šalamon Reškovac.


Da je Cave Romane jedna od najljepših ljetnih pozornica na Mediteranu, a Festival Rocks & Stars sjajan dodatak kulturnoj turističkoj ponudi Istre, slaže se i direktor Turističke zajednice Općine Medulin Mihael Idžaković.


– Stari rimski kamenolom Cave Romane u Vinkuranu impresivan je sam po sebi, a posjetiteljima se tijekom manifestacija prikazuje u drugačijem svjetlu te mogu doživjeti svu njegovu raskošnu ljepotu u drukčijoj dimenziji.


Na ovaj način kulturni turizam podižemo na novu razinu. Posjetitelji doživljavaju lokaciju u punom sjaju uživajući u pravoj vizualno-akustičnoj predstavi. Uz ostalu kulturnu turističku ponudu Istre, vjerujemo da su Cave Romane posjetiteljima šlag na torti, zaključuje Mihael Idžaković.


Early Bird ulaznice su dostupne do 1. svibnja na svim Eventimovim prodajnim mjestima, za više informacija tu je www.caveromane.com, dok sve novosti možete pronaći na službenim Facebook i Instagram stranicama.