Petak, 2. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Blagi "facelift"

Hyundai objavio redizajnirani i20: Promjene su vrlo diskretne

Autor: T.I.

10.05.2023. 18:23
Hyundai objavio redizajnirani i20: Promjene su vrlo diskretne

Foto: Hyundai

U plaket standarne sigurnosne opreme sada ulaze još neke značajke poput Forward Collision Assist (FCA) za izbjegavanja sudara s biciklistimaKorejski Hyundai upravo je objavio fotografije redizajniranog modela i20, malog „hatchbacka“ s petora vrata.


Kao što se vidi, preinake su zapravo vrlo diskretne i minimalne, auto je samo mrvicu dotjeran. Malo je redizajnirana prednja maska, odnosno rešetka, kao i zadnji odbojnik za elegantniji dojam. Pod dizajnersku novost možemo podvesti i izbor boja među kojima je i na fotografijama predstavljena “Lucid Lime” zelena boja.


Unutra na upravljačkoj ploči više nema osvjetljavanja pomoću žaruljica već LED osvjetljenjem. Infotainment sustavu koji se vidi na standardnom ekranu od 4,2 inča sad je dodan USB-C priključak za punjenje i nova generacija eCall tehnologije za automatski poziv na jedinstveni broj za hitne službe u slučaju nesreće.
U plaket standarne sigurnosne opreme sada ulaze još neke značajke poput Forward Collision Assist (FCA) za izbjegavanja sudara s biciklistima.


Što se tiče izbora pogona, ostaju četiri dosadašnje konfiguracije bazirane na 1,2 litrenom benzinskom motoru, odnosno štedljivom jedno litrenom trocilindrašu  T-GDi snage 100 ili 120 konjskih snaga. Ovaj potonji može biti uparen s 48 voltnim električnim napajanjem u još štedljiviji hibrid. Iz Hyundaija su poručili, ne ulazeći u detalje, da su motori “usavršeni za maksimalnu učinkovitost i performanse”.