Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Sudska saga

Gwyneth Paltrow na sudu: Tuži ju muškarac koji tvrdi da ga je udarila i pobjegla

Autor: L. S.

22.03.2023. 11:52
Gwyneth Paltrow na sudu: Tuži ju muškarac koji tvrdi da ga je udarila i pobjegla

Foto: Reuters

U tužbi se tvrdi da se Paltrow zaletjela u njega, "snažno ga srušila, nokautirala i uzrokovala ozljedu mozga, četiri slomljena rebra i druge ozbiljne ozljede"Holivudska glumica Gwyneth Paltrow optužena je za “opasno” i “bezobzirno” ponašanje te se nalazi pod optužbom da je 2016. godine teško ozlijedila Terryja Sandersona u skijaškoj nesreći.


Filmska zvijezda navodno je tijekom obiteljskog odmora u Deer Valley Resortu u Utahu skijala neoprezno i pritom udarila Sandersona, za što ju ovaj tuži za 300.000 dolara, prenosi Sky News.


U tužbi se tvrdi da se Paltrow zaletjela u njega, “snažno ga srušila, nokautirala i uzrokovala ozljedu mozga, četiri slomljena rebra i druge ozbiljne ozljede”.
“Paltrow je ustala, okrenula se i odskijala, ostavivši Sandersona da leži u snijegu”, dodaje se.


Međutim, Paltrowini odvjetnici govore suprotan narativ, te tvrde da je Sanderson bio taj koji se zabio u nju.


Na prvi dan suđenja, svjedok Craig Ramon, kolega skijaš i Sandersonov poznanik izjavio je da je on bio jedina druga osoba prisutna u trenutku sudara, te se od sudara nalazio na udaljenosti od 11 metara.


“Skijali smo niz stazu i onda sam čuo taj urlik, vrisak, a onda sam pogledao i… Onda sam vidio ovu skijašicu [Paltrow] kako se zabija u Terryjeva leđa. Jako ga je udarila. Udarila ga je ravno u leđa, njegove skije su izletjele i on je pao licem prema dolje, tako da je nekako ležao raširen, a Gwyneth je bila na njemu…”, kazao je na sudu.


Nadalje, svjedok je ispričao kako je upitao Sandersona i Paltrow jesu li dobro, no Sanderson se nije micao jer je bio zaglavljen u snijegu, dok se glumica, prema njegovim riječima, vrlo brzo ustala no nije prozborila niti riječi.


Ramon je nadodao da je učitelj skijanja Eric Christiansen stigao netom poslije i počeo “vikati” na Sandersona, no prema iskazu, Paltrow je “odjurila” niz brdo bez da je ostavila svoje podatke ili dala ime.


Sandersov odvjetnik Lawrence Buhler glumičino ponašanje okarakterizirao je pred porotom “nepromišljenim” te ju je optužio za “svjesno zanemarivanje drugih ljudi na planini”.


S druge pak strane, Paltrowin pravni tim tvrdi da je Sanderson bio taj koji se zaletio u nju, te su također rekli da su članovi Paltrowine skupine provjeravali Sandersona, koji ih je uvjeravao da je dobro, što je interakcija koju Sanderson ne poriče, ali je u sudskim podnescima rekao da se ne sjeća.