Utorak, 27. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zagrebački sastav

Grupa One Dread premjerno objavila videospot za pjesmu "Mr. Nicey Nice"

Autor: Ivana Kocijan

09.01.2023. 10:44
Grupa One Dread premjerno objavila videospot za pjesmu

Bend je odsvirao više od 400 koncerata diljem Hrvatske i regijeProšlog petka točno u podne premijerno je objavljen videospot za pjesmu »Mr. Nicey Nice« grupe One Dread.


One Dread je zagrebački reggae/dancehall sastav kojeg čine TNT vokalna sekcija i četvorica instrumentalista, čiji je prvi autorski singl »Remembering« digitalno objavljen 2021. godine.


Drugi singl, »Migthy Lioness«, za koji su snimili i svoj prvi videospot objavljen je 2022. godine, a 2023. godinu, kad izlazi i prvi autorski studijski album, započinju novim, upravo objavljenim trećim singlom i pratećim videouratkom, za pjesmu »Mr. Nicey Nice«.
Za snimanje i montažu videa zaslužan je Val Pulić, režiju i scenarij potpisuje Tena Starčević, make up Maja Bituh, za koreografiu je zaslužna Ingeborg Reichel, plesači u videospotu su Paula Dojkić, Nika Drenski, Karla Furdek, Marko Laganović, Tamara Martinović, Matija Žilavčić i Maša Žilavčić.


Za glazbu i tekst singla zaslužna je Tena Starčević, aranžman potpisuju One Dread (Tea Anzulović, Goran Egić, Borna Ivezić, Ivan Perković, Matej Smiljanić, Nika Starčević, Tena Starčević), saksofon Lujo Parežanin, mix Robert Martinović, master Audioeggs (Goran Egić).


Koncertna promocija singla »Mr. Nicey Nice« održana je prošlog petka u zagrebačkom klubu Dva Osam.


TNT trio (Tea, Nika, Tena), svojim troglasnim vokalnim linijama, One Dread čini jedinstvenim glazbenim sastavom na ovim prostorima zbog čega je svaki od njihovih koncerata poseban doživljaj. Bend je odsvirao više od 400 koncerata diljem Hrvatske i regije, a osim klupskih svirki često se penju i na pozornice svjetskih i domaćih festivala. Iako je sastav baziran na reggae i srodnim žanrovima, glazbene preferencije svih uključenih doprinose veoma zanimljivom spoju raznih glazbenih pravaca.


Third World, Bob Marley, Inner Circle, Alborosie, Steel Pulse samo su neki od izvođača čije pjesme One Dread uspješno obrađuje, a svoj prvi autorski album će objaviti ove godine za PDV.