Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Debitantski album

Godinu koju je započela nagradom Porin Ana Opačak zaključuje objavom albuma

Autor: S.M.

09.12.2022. 12:49
Godinu koju je započela nagradom Porin Ana Opačak zaključuje objavom albuma

Foto: Zvonimir Ferina

Sve pjesme s albuma potpisuju autorice Ines Prajo i Arijana Kunštek, a producent je Ivan PopeskićGodinu 2022. Ana Opačak će zasigurno pamtiti. Započela je nagradom Music Pub za Pjesmu godine, zatim nagradom Porin za najbolju vokalnu suradnju, a završit će objavom dugoočekivanog albuma prvijenca „Sve što ostaje“ naslovljenom po prvom singlu koji je s tog albuma objavljen, a koji se stilski naslonio na glazbenu estetiku po kojoj je Ana bila (i ostala) prepoznatljiva. Album u izdanju Aquarius Recordsa odraz je mješavine stilova na kojima je odrastala i što ju je glazbeno oblikovalo, a to su podjednako i pop i rock i jazz i šansona.


“Glazba je za mene sjećanje, igra, utjeha, emocija, pečat, ona je „sve što ostaje“. Ovaj album bilježi i dokumentira moje zaigrano traganje za vlastitim zvukom u periodu od sedam godina objedinjujući u jednu eklektičnu cjelinu spoj različitih zvukova, stilova i utjecaja na kojima sam rasla. Odlučili smo album predstaviti u prosincu, najljepšem mjesecu u godini i tako na najljepši mogući način glazbeno zaokružiti za mene ionako posebnu godinu.“


Sve pjesme s albuma potpisuju autorice Ines Prajo i Arijana Kunštek, a producent Ivan Popeskić, u čijem studiju je album i snimljen, ujedno je i autor svih aranžmana. Uz Popeskića na klaviru i klavijaturama, naredali su se još brojni virtuozi u ulozi glazbenika koji su svirali na albumu, od Elvisa Stanića, Henrija Radanovića, Ivana Pešuta, Marka Lazarića, Bruna Urlića, Ante Gele, Damira Kukuruzovića i mnogih drugih, a osim Porinom nagrađene vokalne suradnje s velikom Gabi Novak, na albumu se nalazi i još neobjavljeni duet sa Sandrom Bastiančićem na kojemu gostuju i pokojni Damir Kukuruzović i Bruno Urlić, a koji će bit službeno objavljen u idućoj godini.
Osim pjesama kao što su „Ljubav“, „Pjesma“ „Na kraju dana“, „Bam Bam“, „Susret“ i drugih koje su već našle svoje mjesto u srcima slušatelja, na albumu se nalazi i još nekoliko neobjavljenih pjesama od kojih sljedeća „Oprosti, žurim“ izlazi već nakon blagdana.
Likovno oblikovanje albuma potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić iz dizajnerskog studija klasja&zita, stoji u priopćenju.


Album “Sve što ostaje” je dostupan na svim streaming servisima, u fizičkoj prodaji u Aquarius Music Shopu, svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama i online na www.cedeterija.com


Live promocija albuma će se održati 13. prosinca u 17 sati u sklopu Adventa u prolazu u Zagrebu na adresi Ilica 14.