Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Multitalentirani kantautor

Devin Juraj najavio prvi samostalni koncert: sutra se očekuje jedinstven nastup

Autor: Ivana Kocijan

25.01.2023. 08:20
Devin Juraj najavio prvi samostalni koncert: sutra se očekuje jedinstven nastup

Foto: Promo

Ultimativni cilj je prenositi pjesme publici, u sinergiji izvođača i publike proživjeti emociju glazbeU zagrebačkom Saxu publiku sutra očekuje jedinstveni nastup multitalentiranog kantautora Devina Juraja. Upravo je Klub hrvatskih glazbenika Sax odabrao 22-godišnji pjevač iz Pule za svoj prvi samostalni nastup u Zagrebu.


– Živim za nastupe, smatram da je to vrhunac sna svakog glazbenika. Možemo stvarati, možemo pjevati u studiju, skupljati preglede na streaming servisima, ali sve je to neusporedivo s onim ultimativnim ciljem – prenositi pjesme publici, u sinergiji izvođača i publike proživjeti emociju glazbe, koja zbog takvih trenutaka i postoji.


Počeo sam karijeru tijekom korone, kada sam najviše žudio za pozornicom, a nisam je kao mnogi mogao imati.
Meni je od prvog dana cilj pozornica, a na svom prvom zagrebačkom koncertu planiram vratiti energiju rocka iz 1970-ih i 80-ih koja je na toliko načina elegantna, a opet malo i dekadentna, kazao je Devin koji će na koncertu izvesti svoje autorske pjesme “Jedina”, “Dan dva”, “Trajat će”, “Samo tvoj” i “Level Up”.


Okupljene će počastit i obradama hitova njegovih omiljenih glazbenika kao što su Dino Merlin, Frank Sinatra, Lana del Rey i Chris Stapleton. Pjevat će i pjesme sastava Bon Jovi, Europe, Black Veil Brides i Journey te popularnih eurovizijskih pobjednika iz Italije, grupe Måneskin.


Ovaj Istranin s radnom adresom u Zagrebu iza sebe ima impresivan broj osobnih pobjeda uz zanimljiva postignuća. Već sa 16 godina postao je finalist Supertalenta, kad je plesom opisivao sebe i emocije, što ga je 2016. dovelo do vrha najboljih talenata Hrvatske.


Prošle godine doveo ga je do Dore, a kasnije i Eurosonga, gdje je, opet plesom, prenosio glazbenu poruke naše predstavnice. Cijelo vrijeme pisao je tekstove, skladao glazbu, svoja iskustva pretvarao u pjesme i polako ih predstavljao.


Njegove pjesme koje skupljaju do 100 tisuća pregleda na YouTubeu nose dozu mladenačke melankolije, ali i euforije, atmosferu svjetske produkcije, no i utjecaj prostora gdje živi, a širok spektar ritmova i tema pokazuju da Juraj ima talent, ali ne i svoj žanr.


– Publika i izvođač su za vrijeme koncerta u stalnom dijalogu. Međusobno odlučujemo kako se osjećamo za vrijeme i nakon same izvedbe. Showmani ostavljaju komadić sebe u drugima jer njima je osmijeh na licu publike najveće bogatstvo, zaključuje Devin Juraj.