Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Unikatna pojava

Baby Babilon vas vodi na ludu vožnju "Niz Kilimanjaro"!

Autor: Portal Novilist.hr

19.04.2023. 10:51
Baby Babilon vas vodi na ludu vožnju

Foto: PR

"Svakako smatramo kako je važno kroz umjetnost, a to pokušavamo i kroz naše pjesme, komentirati nekakvu kolektivnu društvenu svijest", poručujuUnikatna pojava na domaćoj glazbenoj sceni, trojka Baby Babilon časti nas još jednom intrigantnom pjesmom jedinstvenog zvuka – “Niz Kilimanjaro”!“Kao i do sada u vezi naših pjesama svatko od nas troje ima svoju interpretaciju teksta i same pjesme, i isto tako želimo da svatko od vas tko ju posluša čuje svoju osobnu verziju teksta. Stvaramo za sebe, ali i za sve vas i ovo je nešto novo i vaše i naše, toplo, rasplesano.
Međutim, nekoliko stihova ipak ima svoje značenje, primjerice ‘Crtamo spirale u pijesku, dok na nebu mijenjaju plakate’, sci-fi motiv potaknut razvojem tehnologije koja se vidi svugdje oko Zemlje, a ljudi ovdje i dalje žive primitivno, nomadski”, o pjesmi je otkrila ekipa iz Baby Babilona.


Kontrast high-tech svijeta i rane civilizacije dočarava neku čudnu sliku u suvremenoj dilemi koliko je istinski čovjek ostao nepokvaren silnom tehnologijom i je li to cijena koja se mora platiti ka napretku?


Svakako smatramo kako je važno kroz umjetnost, a to pokušavamo i kroz naše pjesme, komentirati nekakvu kolektivnu društvenu svijest i nas same, jer i mi smo dio tog istog društva. Sa svakom novom pjesmom pokušavamo nešto drugačije i nismo žanrovski ograničeni.


Takva je i “Niz Kilimanjaro”. Ima snažnu poruku sa, ovoga puta, malo nježnijim zvukom što stvara neku lijepu ravnotežu i jedno drugo dobro nadopunjuje te stvara cjelinu”, ispričali su.


Nakon nezaboravnog putovanja “Niz Kilimanjaro”, Baby Babilon kreće na rad na novom singlu i spotu koji će nas pošteno zagrijati za ljetnu sezonu, stoji u priopćenju Aquarius Recordsa.