ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

MOĆNIJI OD PLANINA

Novi Musso Grand pravi je pick-up suvremenog izgleda, ali i dalje velikih radnih sposobnosti

Autor: Edi Prodan

10.09.2023. 10:47
Novi Musso Grand pravi je pick-up suvremenog izgleda, ali i dalje velikih radnih sposobnosti

Nova generacija Musso Grand je pravi pick-up suvremenog izgleda vanjštine i unutrašnjosti, ali i dalje velikih radnih sposobnostiSsang Yong Musso Grand,impresivni pick-up cijenjenog korejskog proizvođača iznimno je čvrsto vozilo što se ne libi ni najtežih terena ili teških tereta, a uz sve to jako bogato opremljen i na jedan zanimljiv način – elegantan.


Nova generacija modela Musso Grand predstavljen je prošlog tjedna i u Hrvatskoj, a za njim će zanimanje izraziti svi koji žele imati vozilo što odudara na cesti, dok ujedno nudi izvrsnu udobnost i iznimne performanse, potrebne za obavljanje zahtjevnih zadataka. Svojim jedinstvenim karakterom i najsuvremenijom opremom Musso Grand postavlja nove standarde u pick-up klasi. Sa svojom profinjenošću i jedinstvenim stilom Musso Grand nikako ne može biti neprimjetan na cesti. Prepoznatljiva maska hladnjaka s prednjim svjetlima i okomitim svjetlima za maglu daju vozilu karakterističan i svjež izgled. Unutrašnjost, koja pruža osjećaj raskoši i moćan izgled Musso Granda odmah privlače pozornost, dok unutrašnjost nudi ugodan ambijent koji je gotovo nemjerljiv s ostalim pick-up vozilima. Vozačevo sjedalo je udobno, a ujedno pruža osjećaj raskoši i stila. Udobno se smjestite i otkrijte brojne napredne infotainment sustave.


Musso Grand je suvremeno opremljen i uključuje bogatu standardnu opremu, koju obično nalazimo u luksuznim vozilima. Dok se vanjština Musso Granda može pohvaliti snagom i dinamikom, kabina stvara osjećaj smirenosti i raskoši. Elegantna i praktična kabina nudi udobnost, dok su sjedala presvučena mekom kožom.
Turbodizelski motor, koji je plod Ssang Yongovog višedesetljetnog iskustva, ima 202 KS i okretni moment 441 Nm. Za prijenos snage do pogonskih kotača na raspolaganju su 6-stupanjski ručni mjenjač ili 6-stupanjski automatski mjenjač renomiranog japanskog proizvođača Aisin. Ručni način jamči brz odziv i dinamičniju vožnju. Part-time 4WD S djelomičnim 4WD pogonom vozač može sam izabrati kada će aktivirati sustav s obzirom na promijenjene prilike na cesti ili terenu. Na blatnim ili snijegom prekrivenim površinama može doći do priklizavanja jednog od kotača, odnosno da ostane u zraku. Tada blokada diferencijala prenosi okretni moment na kotač koji ima bolji kontakt s podlogom. Tako Musso Grand ima odgovarajući pogon i na najskliskijim podlogama.


Musso Grand je već na zalihi u Hrvatskoj, a cijena bogato opremljenog modela s 4×4 pogonom i duplom kabinom iznosi 45.299 eura.