Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kvaliteta

Kia i Hyundai na ovogodišnjem Newsweek Autos izbori došli do čak osam priznanja

Autor: Edi Prodan

19.11.2022. 08:51
Kia i Hyundai na ovogodišnjem Newsweek Autos izbori došli do čak osam priznanja


Marka Kia je na ovogodišnjem izboru Newsweek Autos 2022 osvojila tri priznanja. Monovolumenski model Kia Carnival već je drugu godinu zaredom proglašen »najboljim jednovolumenom«.


Odvažno dizajnirana sportska limuzina K5 dobitnica je priznanja »najbolji obiteljski auto«, dok je kompaktni sportski terenac Sportage postao jedan od pet modela »urednikovog izbora«. Kod ocjenjivanja članovi žirija su u obzir uzeli karakteristike vozila, specifikacije, ali i u jednoj velikoj mjeri osobni utisak u vožnji i na posebnim testiranjima.


Južnokorejske sestrinske marke Hyundai, Kia i luksuzna izvedenica Genesis su na ovogodišnjem izboru Newsweek Autos 2022 osvojile čak osam nagrada. Pored Kijine tri nagrade odlično se iskazao i Hyundai Motor, također s tri nagrade, dok je Genesis slavio u dvije kategorije.
– Naše tri marke – Hyundai, Kia i Genesis – nude modele koje odlikuju vrhunski dizajn, inovativnost, performanse i najbolja kvaliteta u razredima gdje se nalaze. Raduje nas da je Newsweek to prepoznao. Usred tranzicije u novu eru mobilnosti, naš glavni cilj ostaje isporuka vozila što našim klijentima nude nenadmašivu kombinaciju privlačnosti i praktičnosti u svakodnevnici, rekao je Chung Kook Park, predsjednik i voditelj odjela za istraživanja i razvoj u grupaciji.


Nagrade Newsweek Autos 2022 predstavljaju najbolju kvalitetu u automobilskoj djelatnosti, u čak 25 kategorija modela i marki. Za nagrade je u obzir došlo skoro 150 modela vozila koje je iskusni žiri časopisa Newsweek vrednovao po kvaliteti, utisku u vožnji, voznim osobinama i tehničkim specifikacijama. Pobjednici su izabrani kombinacijom bodova pri čemu je dio ocjene uzeo u obzir objektivne karakteristike i specifikacije pojedinog vozila, dok se ostatak fokusirao na subjektivne utiske u vožnji. Na kraju krajeva, jedno je pročitati karton tehničkih specifikacija, nešto sasvim drugo osjetiti zadovoljstvo vožnje konkretnog automobila. Ili da završimo – Daleki istok nam je znatno bliži nego što se to usudimo ma i pomisliti, a što na najbolji način pokazuju njihovi automobili.