Nedjelja, 28. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Svečana primopredaja

Župan Petry dodijelio novi prostor za Dom zdravlja Gospić

02.12.2022. 15:19
Župan Petry dodijelio novi prostor za Dom zdravlja Gospić

Foto: Marin SmolčićU dvorištu iza zgrade Doma zdravlja Gospić danas je izvršena svečana primopredaja nekretnine u svrhu preseljenja ambulante opće medicine s prvog kata jer postojeća zgrada ne zadovoljava potrebne standarde vezane uz pacijente. U nazočnosti svoje zamjenice Jasne Orešković Brkljačić i ravnateljice Doma zdravlja Gospić Dubravke Jašketić te mnoštva djelatnika više o svemu rekao je župan ličko-senjski Ernest Petry.


– Prije svega moram reći kako mi je drago da možemo kroz županijski proračun osigurati sredstva za poboljšanje i proširenje uvjeta rada primarne zdravstvene djelatnosti. Jutros smo bili u domovima zdravlja Senj i Otočac. U uređaj za ultrazvuk u Senju je uloženo oko 500 tisuća kuna, dok smo u Otočcu nabavili nekoliko modernih uređaja u vrijednosti od 370 tisuća kuna.


Uređaj vrijedan milijun kuna


Ova nekretnina u dvorištu Doma zdravlja Gospić također je plaćena oko 370 tisuća kuna. Također ćemo financijski pomoći da bi se ovaj objekt opremio i uredio za svoje buduće namjene. Ovih dana u Opću bolnicu Gospić stiže jedan uređaj u vrijednosti od milijun kuna. Od Ministarstva zdravstva smo nedavno tražili  pet milijuna kuna za poboljšanje zdravstvene zaštite u Ličko-senjskoj županiji, najavio je župan Petry.
Ravnateljica Doma zdravlja Gospić Dubravka Jašketić istaknula je važnost kupnje obližnje nekretnine.


– Vama se župane u ime svih djelatnika Doma zdravlja Gospić zahvaljujem na razumijevanju kada su u pitanju naši problemi pa tako i proširenje prostornih kapaciteta. Mi djelujemo u dosta skučenom prostoru, a novi objekt i ovo parkiralište uvelike će nam pomoći u radu. Sve ovo je na tragu najava ministra Beroša da će ojačati primarnu zdravstvenu zaštitu. Vi ste župane i prije toga bili vizionar u smislu stvaranja boljih preduvjeta za naš rad. Ova nekretnina bila nam je neophodna jer ćemo u njoj stvoriti medicinsko-tehničke uvjere za skori rad, rekla je ravnateljica Jašketić te dodala kako će novi medicinski objekt značiti i nova radna mjesta u Domu zdravlja Gospić.


Zgrada Doma zdravlja u Gospiću nema lift da bi se olakšao pristup invalidima i stariji osobama. Na ovaj način će se  ti nedostaci otkloniti, uz mogućnost proširenja djelatnosti primarne konzilijarne zaštite, ugovaranje ortodoncije sukladno Mreži javnozdravstvene službe i ugovaranje djelatnosti dentalnog RTG kabineta.