Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ministarstvo sporta

Za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture više od 4 milijuna eura

Autor: Hina

13.03.2023. 13:53
Za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture više od 4 milijuna eura

Foto: Vedran KaruzaMinistarstvo turizma i sporta raspisalo je natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini ukupne vrijednosti 4.061.318 eura.


Temeljni cilj natječaja je razvoj sportske infrastrukture u svim dijelovima Hrvatske kroz poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove sportske infrastrukture.


”Obnova i izgradnja sportske infrastrukture jedan je od najvažnijih strateških ciljeva Vlade Republike Hrvatske, a jedna od aktivnosti za ostvarenje tog cilja je i provođenje ovog natječaja. Do sada smo ovim putem sufinancirali 163 sportske građevine u vrijednosti većoj od 8,2 milijuna eura, a uključene su bile sve vrste građevina, od sportskih dvorana, košarkaških i nogometnih igrališta, teniskih terena, atletskih staza i slično. Vjerujemo kako će se i ove godine na natječaj prijaviti niz kvalitetnih projekata koji će doprinijeti što većoj i boljoj dostupnosti sporta kako našim profesionalnim sportašima, tako i građanima, a osobito djeci i mladima, u svim dijelovima Hrvatske”, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.