Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sjednica Vlade

Vlada zadržala niže trošarine za goriva

Autor: Hina

26.01.2023. 14:55
Vlada zadržala niže trošarine za goriva

Foto: Davor Kovačević



Smanjene trošarine za benzin, dizel i lož-ulje nastavit će se primjenjivati do 28. veljače, odlučila je u četvrtak Vlada, koja je izmijenila Uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju.


Ministar financija Marko Primorac podsjetio je da je vlada od ožujka prošle godine deset puta mijenjala uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju s ograničenim razdobljem važenja, radi sniženja trošarina na bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo te za loživo ulje, u okviru mjera za ublažavanje povećanja cijena energenata.


S obzirom da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata, vlada je zadržala niže trošarine za benzin, dizel i loživo ulje, za razdoblje do 28. veljače.




Tako će trošarina na bezolovni motorni benzin iznositi 406 eura za tisuću litara, dizelsko gorivo 353 eura i loživo ulje 21 euro za tisuću litara.


Današnjom izmjenom uredbe nastavlja se primjena mjere snižavanja visine trošarine, čime su visine trošarina na bezolovni motorni benzin, dizelsko gorivo i loživo ulje i nadalje usklađene s minimalnim visinama trošarina propisanima europskim direktivama, rekao je Primorac.