Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

MISA ZAHVALNICA

Vjernici se na misi zahvalnici oprostili od biskupa mons. Zdenka Križića

Autor: Marin Smolčić

15.10.2023. 13:19
Vjernici se na misi zahvalnici oprostili od biskupa mons. Zdenka Križića

Foto: Marin SmolčićU katedrali Navještenja blažene djevice Marije održana je danas koncelebrirana  misa zahvalnica novoimenovanog splitskog nadbiskupa mons. Zdenka Križića kojom se dosadašnji gospićko-senjski biskup zahvalio vjernicima za biskupsku službu koju je obavljao  u ovoj Biskupiji. Riječi zahvale biskupu mons. Križiću najprije je uputila u ime Župe Gospić  Maja Serdar koja je istaknula kako vjernici Gospićko-senjske biskupije s radošću očekuju novog biskupa koji će nakon dr. Mile Bogovića i mons. Križića svakako uvelike doprinesti životu ove sredine.


Serdar je također naglasila  kako se vjernici u ovoj Biskupiji  iskreno nadaju ponovnim susretima s biskupom Križićem koji je iza sebe ostavio najbolje utiske i iskustva puna vjerničke ljubavi, tolerancije i dobrote. Potom je biskupu mons. Zdenku Križiću Maja  u ime Župe Gospić Maja Serdar darovala sliku Svete Gospe Krasnarske, dok mu  je  župan ličko-senjski Errnest Petry uručio sliku  s likom oca Domovine dr. Ante Starčevića.


Iako je gospićka katedrala svake nedjelje puna vjernika, danas se na misi zahvalnici doista tražilo mjesto više, što je pokazalo koliki ugled među vjernicima uživa mons. Zdenko Križić. Mnogi su vjernici ostali stajati ispred katedrale na jakoj kiši koja se od jutros strusila na Gospić. Novoimenovani splitski nadbiskup mons. Zdenko Križić  preuzet će novu dužnost 21. listopada.