Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

ULAGANJA

Valamar grupa najavila 82 milijuna eura ulaganja u 2024. godini

Autor: Portal ZL

05.12.2023. 13:51
Valamar grupa najavila 82 milijuna eura ulaganja u 2024. godini

Foto: ValamarOdobrena su ukupna ulaganja u 2024. godini u Valamar grupi u vrijednosti od 82 milijuna eura, od čega 43 milijuna eura u Valamar Rivieri te 39 milijuna eura u Imperial Rivieri. Ključne investicije u Valamaru i Imperialu za narednu sezonu usmjerene su u repozicioniranje i unapređenje kvalitete usluga, digitalizaciju, zelenu gradnju, održive izvore energije i turističku infrastrukturu u svim destinacijama.


U destinaciji Rab realizirati će se prva faza rekonstrukcije i repozicioniranja hotela Eva i turističkog naselja Suha Punta u Valamar Collection Rab Resort 4*/5*, dvogodišnjeg projekta vrijednosti 48 milijuna eura koji će otok Rab čvrsto pozicionirati među najbolje destinacije za obiteljski odmor na Jadranu.  Nastavak investicija u premium segment u kojem su posljednjih godina postignuti najbolji pokazatelji rasta prihoda, cijena i povrata na ulaganja potvrđuje uspješnost strategije dosadašnjih ulaganja i očekivanje da će potražnja za premium proizvodima i uslugama u turizmu ostati snažna.


Allegro Sunny Hotel & Residence u destinaciji Rabac, Koralj Sunny Hotel u destinaciji Krk i turističko naselje Rivijera u Makarskoj bit će repozicionirani u Sunny brendu u kojem je Valamar do sada uspješno repozicionirao nekoliko hotela na tržištu ekonomičnog i jednostavnog odmora uz odličnu kvalitetu  usluga i vrijednosti za novac.
Planirane investicije Imperial Riviere također obuhvaćaju izgradnju novog Bike Centra u Poreču, daljnja ulaganja u hotelima Lacroma u Dubrovniku, Imperial i Padova na Rabu te kamping ljetovalište Padova na Rabu, kao i uređenje nove zone za smještaj radnika u destinaciji Dubrovnik.


Valamar je u 2023. godini uložio dodatnih 25 milijuna eura u primanja radnika te su plaće isplaćene u vrhu sezone, odnosno u lipnju, srpnju i kolovozu za stručna zanimanja – kuhare, konobare i recepcionare u Valamar hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosile 1.200 i 1.800 eura neto, a za niz drugih zanimanja između 1.000 i 1.200 eura neto. U prosincu, Valamar će isplatiti 13. plaću i božićnicu u iznosu od 1,000 eura kako bi se zahvalio zaposlenicima na uspješnoj poslovnoj godini.