Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vlasti Los Angelesa

Udovici Kobea Bryanta 29 milijuna USD odštete za snimke nesreće

Autor: Hina

02.03.2023. 08:32
Udovici Kobea Bryanta 29 milijuna USD odštete za snimke nesreće

Foto: ReutersVlasti Los Angelesa dodijelile su 29 milijuna dolara Vanessi Bryant, udovici Kobea Bryanta kao odštetu za fotografije poginule zvijezde NBA lige snimljene na mjestu helikopterske nesreće u kojoj je izgubio život.


Kobe Bryant i njegova trinaestogodišnja kći Gianna te još sedam osoba poginuli su kada se helikopter srušio na brežuljku blizu Los Angelesa.


Policajci i vatrogasci snimili su fotografije na mjestu nesreće, a među njima i osakaćena tijela košarkaške legende Los Angeles Lakersa i njegove kćeri. Neki od njih zatim su te snimke pokazivali ili slali poznanicima i prijateljima.
Košarkaševa udovica Vanessa Bryant podignula je tužbu tražeći odštetu za duševne boli i u strahu da će snimke završiti na internetu. Okrug Los Angelesa pristao je u utorak isplatiti joj 28,5 milijuna dolara kako bi se izbjegao sudski proces.


Ta svota uključuje 15 milijuna dolara koje je Vanessi Bryant s istog razloga već isplatio sud u Los Angelesu u kolovozu 2022.


“Borila se za svog supruga, za svoju kći i za sve one kojima su članovi obitelji poginuli i prema kojima se nije pokazalo poštovanje. Nadamo se da će ova pobjeda pravde dokinuti takvu praksu”, rekao je njezin branitelj Luis Li.


Prema američkim medijima, Chris Chester, kojemu su supruga i kći također poginuli u nesreći, dobio je gotovo 20 milijuna dolara.


Postojanje fotografija otkrio je Los Angeles Times mjesec dana nakon nesreće.


Anketa iz 2007. godine otkrila je da mediji gladni senzacija nude novac članovima ekipa prve pomoći i istražiteljima kako bi od njih iskamčili informacije o nesreći i uhićenjima slavnih osoba.