Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NBA liga

Bucksi na krilima Giannisa nastavili pobjednički niz i kod oslabljenih LA Lakersa

Autor: Hina

10.02.2023. 08:49
Bucksi na krilima Giannisa nastavili pobjednički niz i kod oslabljenih LA Lakersa

Foto: Foto REUTERS

Bucksi su nadoknadili zaostatak od osam poena na poluvremenu, nadmašivši Lakerse u trećoj četvrtini sa 38-23. Gosti su dobili i posljednju dionicu za konačnih 115-106



ZAGREB Košarkaši Milwaukee Bucksa nastavili su pobjednički niz gostujućim slavljem protiv Los Angeles Lakersa 115-106 ostvarivši devetu uzastopnu pobjedu.


Bucksi su nadoknadili zaostatak od osam poena na poluvremenu, nadmašivši Lakerse u trećoj četvrtini sa 38-23. Gosti su dobili i posljednju dionicu za konačnih 115-106.


Giannis Antetokounmpo predvodio je pobjednički sastav sa 38 koševa, 10 skokova i šest asistencija, Khris Middleton je dodao 22 koša, a Jrue Holiday je završio susret sa 18 poena, sedam skokova i sedam asistencija.




“Večeras nismo dobro šutirali, ali generalno gledano, mislim da je ključna bila naša nesebičnost, način na koji se lopta kretala,” kazao je trener gostujućeg sastava Mike Budenholzer.


Novi najbolji strijelac u povijesti NBA lige, LeBrona Jamesa nije igrao za Lakerse zbog problem s gležnjem, a domaći sastav je predvodio Dennis Schroder sa 25 koševa i 12 asistencija, dok je Anthony Davis upisao 23 koša i 16 skokova.


Nakon niza zamjena u posljednja dva dana, Lakersi su imali samo četiri igrača na klupi za pričuve. LA su napustili Russell Westbrook, Patrick Beverley, Thomas Bryant, Juan Toscano-Anderson i Damian Jones, dok su kao novi igrači stigli D’Angelo Russell, Malik Beasley, Jarred Vanderbilt, Mo Bamba i Davon Reed.


Bucksi trenutačno drže drugo mjesto na Istoku sa 38. pobjeda i 17 poraza iza vodećeg Bostona koji je na skoru 39-16. Lakersi su na 13. poziciji Zapada sa 25 pobjeda i 31 porazom.


Brooklyn Netsi su pobijedili Chicago Bullse sa 116-105. Brooklyn, koji je u prijelaznom roku poslao svoje zvijezde Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta u Dallas, odnosno Phoenix, slavio je i zahvaljujući bivšem igraču Dallasa Spenceru Dinwiddieju koji je s 25 poena bio najbolji strijelac momčadi.


Dinwiddie je pet sezona proveo u Netsima (2016-21), a potom je igrao za Washington i Dallas. Prije tri dana vratio se među Netse u “tradeu” s Dallasom koji je uključivao i Doriana Finneya-Smitha, u zamjenu za Kyriea Irvinga i Markieffa Morrisa. Netse je zadnjeg dana prijelaznog roka napustila i prva zvijezda Kevin Durant koji je preselio u Phoenix.


“Zadnjih nekoliko dana bilo je iznimno čudno,”priznao je Dinwiddie. Cam Thomas je za Netse dodao 20, a Joe Harris 18 koševa. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Zach LaVine sa 38 koševa i Nikola Vučević sa 15 koševa i 17 skokova.


Netsi su sada na skoru 33-22 i drže peto mjesto na Istoku dok je Chicago na devetoj poziciji (26-29).


U preostalim utakmicama Atlanta Hawksi su svladali Phoenix Sunse sa 116-107, Trae Young pobjedi je pridonio s 36 koševa, 12 asistencija i sedam skokova, a Orlando Magic je porazio vodeću momčad Zapada Denver Nuggets sa 115-104.


U dresu Orlanda sedam igrača postiglo je najmanje 10 koševa, a najviše Wendell Carter Jr., koji je utakmicu završio sa 19 koševa, dok je Denver predvodio Aaron Gordon sa 37 koševa.