Petak, 31. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Konverzija

U PBZ-u uspješno proveli prelazak na euro

Autor: Portal ZL

02.01.2023. 15:24
U PBZ-u uspješno proveli prelazak na euro

U Privrednoj banci Zagreb d.d. uspješno je provedeno uvođenje eura. Kao što je i planirano PBZ poslovnice su danas, 2. siječnja  otvorene sukladno redovnom radnom vremenu. Njihovi klijenti, građani i poslovni subjekti mogu nesmetano koristiti sve kartične usluge, bankomate i PBZ digitalno bankarstvo.


Također, podsjećaju da do 15. siječnja 2023. građani mogu bez naknade podizati gotovinu debitnom karticom na bankomatima drugih banaka u Hrvatskoj a najbliži aktivni bankomat za isplatu eura mogu pronaći pomoću karte na https://bankomati.hub.hr/


– Bio je ovo zaista vrlo složen i zahtjevan projekt kojeg smo uspješno proveli. Banke su bile jedan od ključnih aktera u procesu uvođenja eura i čestitam svim djelatnicima PBZ Grupe kao i svim drugim dionicima koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli uspješnosti uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Ulazak u europodručje pozitivno će djelovati na naše gospodarstvo i hrvatski bankarski sustav. Učinit će nas konkurentnijim i otpornijim nego što je to bilo izvan europodručja. Najkraći put od ulaska u ERM II do uvođenja eura, koji je za Hrvatsku bio kraći 11 dana od Slovenije ili čak 225 dana od Slovačke veliki je kompliment Vladi RH, Ministarstvu financija i HNB-u, ali je predstavljao i veliki izazov za banke da tako brzo provedu najsloženiji projekt koji zahtijeva angažman svih dijelova banke. Stoga smo zadovoljni što smo sve zadatke izvršili u skladu s očekivanjima i omogućili našim klijentima, koji su centar naših nastojanja, nesmetanu tranziciju u ovu veliku svjetsku valutu s podizanjem funkcionalnosti naših kanala već nekoliko minuta iza ponoći, u Novoj godini, rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a.