Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uljepšavanje grada

U Karlobagu će se besplatno podijeliti 3 000 cvjetnih sadnica

Autor: Marin Smolčić

25.05.2023. 09:08
U Karlobagu će se besplatno podijeliti 3 000 cvjetnih sadnica

Foto: Marin SmolčićOpćina Karlobag i Turistička zajednica općine Karlobag jučer su na središnjem trgu priredili još jednu akciju. Kako bi uoči turističke sezone dodatno uljepšali ovaj primorski gradić održana je tradicionalna akcija besplatnog dijeljena cvjetnih sadnica. O svemu nam je više rekla direktorica Turističke zajednice općine Karlobag Ivanka Šegota.


– U tijeku je tradicionalni, dvodnevni, godišnji obred kojega prakticiramo dulji niz godina. On simbolizira nastavak priprema za turističku sezonu, a sadnice su, osim u središtu Karlobaga,  podijeljene i u naseljima Lukovo Šugarje i Cesarica. Mještani koji žive na Baškim Oštarijama, Šušnju i Ledeniku dobit će svoje sadnice  tijekom dana pa ćemo na taj način našim sugrađanima podijeliti ukupno 3 000 cvjetnih sadnica. Na ovaj način će svako kućanstvo u našoj općini moći uljepšati okoliš svojih kuća, izjavila je direktorica Ivanka Šegota.


Pripreme za sezonu


Ipak, pripreme za turističku sezonu u Karlobagu ne završavaju s dijeljenjem cvijeća. Ova općina je poduzela velike korake kako bi poboljšala infrastrukturu, obnovila plaže i staze u cilju pružanja što boljeg iskustva turistima, završava se Ribarski muzej naa otvorenom… Svakako najveći projekt je završavanje radova na kompletnoj rekonstrukciji Gradske plaže u Karlobagu. Iz Općine Karlobag stižu informacije po kojima se redovno ulaže u ovu zajednicu, a sve s ciljem stvaranja prijateljskog i atraktivnog okruženja za sve ovdašnje stanovnike iposjetitelje. Na ovaj načinće se  spremno dočekati nadolazeću turističku sezonu, za koju Karlobažani vjeruju da bi mogla biti rekordna.
Povrh infrastrukturnih poboljšanja, Karlobag se također fokusira na održavanje prirodnih ljepota koje privlače brojne turiste svake godine. Dijeljenje sadnica cvijeća je samo jedan od načina kojima se Karlobag priprema za nadolazeću sezonu, šaljući poruku o važnosti očuvanja prirode i lokalne ljepote. Ova nevelika općina pokazala je maksimum empatije i dobročinstva kada je prva u Ličko-senjskoj županiji prihvatila grupu izbjeglica iz Ukrajine.