Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

JAKO NEVRIJEME

U Istri gotovo 10 tisuća munja u dva sata!

Autor: Hina

28.08.2023. 16:30
U Istri gotovo 10 tisuća munja u dva sata!

Foto: Milivoj Mijošek/GIViše od trideset intervencija, uglavnom radi ispumpavanja vode nakon nevremena, imali su vatrogasci tijekom ponedjeljka prijepodne na području Umaga i Poreča, no veće štete nisu zabilježene i nitko nije stradao, izjavio je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.


“Intervencija vatrogasaca je bilo podosta, no uglavnom se radilo o ispumpavanju vode te uklanjanju grana s prometnica. Na nekim dionicama na području Umaga, Buja, Novigrada i Poreča došlo je do sitnih odrona, ali oni nisu bili tolikih razmjera da bi bio obustavljen promet”, rekao je Kozlevac.


Prema podacima istarskog meteo portala Istramet na dijelu zapadne Istre palo je lokalno i do 100 milimetara kiše a središte ciklone trenutno je u Ligurskom moru (Genovski zaljev)..
Na području Umaga pao je više od 60 mm kiše,  u Novigradu i Taru više od 75 mm, a u dva sata zabilježeno je čak deset tisuća munja.


U Puli se podigla razina mora,  pa su automobili u prvom redu do mora “lagano zaplivali”, dok je istovremeno, izražen kišni val uz prolazno izražen vjetar zabilježen na potezu od Poreča do Umaga gdje je palo do 25 mm kiše.


U nastavku dana očekuje se slično vrijeme, a uslijed približavanja ciklonalnog centra glavninu nestabilnosti tek se očekuje, ističe se.