ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ukrainian Classical Ballet

U dane Adventa Gospićani će večeras moći uživati u baletu

Autor: Marin Smolčić

07.12.2023. 14:45
U dane Adventa Gospićani će večeras moći uživati u baletu

Foto: Marin SmolčićNakon rasprodanih izvedbi u Lisinskom, u baletnoj bajci Orašar u izvedbi Ukranian Classial Ballet ovaj tjedan moći će se uživati i u Gospiću!


Ovogodišnji Advent u Gospiću će  večeras, 07. prosinca  od 19 sati ugostiti nagrađivanu baletnu trupu “Ukrainian Classical Ballet” koja će izvesti najatraktivnije  ulomke iz nekih od najizvođenijih i najbajkovitijih božićnih baleta  – Orašara i Trnoružice.


Orašar je prestižna božićna bajka ispričana baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderniji izgled, pa tako kroz priču o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, gledatelji uranjaju u bajkovit svijet uz čarobnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.
Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet u svojem umjetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i spremno prihvaća elemente moderne koreografije pa će ova velika božićna bajka zasigurno i ove zime svima pružiti svakako  nezaboravan doživljaj.