Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

USPJEŠNA INTERVENCIJA

Trudnica sigurno prevezena s Raba u Rijeku novom brzom brodicom hitne pomoći

Autor: R.H.

23.08.2023. 15:15
Trudnica sigurno prevezena s Raba u Rijeku novom brzom brodicom hitne pomoći

Foto: Hrvoje HodakIz pravca otoka Raba dolazi nam vijest koja potvrđuje ključnu ulogu najnovije brze brodice u sustavu hitne pomorske medicinske službe, priopćio je Hrvatski zavod za hitnu medicinu. Hrvatski zavod za hitnu medicinu  izvještava o uspješnoj intervenciji na otoku Rabu, gdje je trudnica u visokom stupnju trudnoće za samo 60 minuta prevezena iz Lopara do luke Porto Baros u Rijeci, zahvaljujući impresivnoj brzini plovidbe od 36-37 milja na sat.


Zasluge za ovu uspješnu intervenciju idu izvrsnoj koordinaciji između Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Ispostava Rab, i Lučke kapetanije Ispostava Rab. Po dolasku u Rijeku, trudnica je vozilom Hitne medicinske službe u pratnji tima HMS-a prevezena u KBC Rijeku na daljnje zbrinjavanje.


– Izražavamo duboku zahvalnost svima koji su sudjelovali u pružanju hitne medicinske skrbi tijekom ove intervencije, a posebno timu Hitne medicinske službe Rab i osoblju Lučke kapetanije Rab. Ovaj događaj dokazuje kako učinkovitost i timski rad mogu biti ključni u spašavanju života, uz podršku odlične organizacije, inovativne tehnologije te suradnje među Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu pri realizaciji Projekta uspostave hitne pomorske medicinske službe. Želimo podsjetiti da Projekt uspostave hitne pomorske medicinske službe uključuje nabavu 6 brzih brodica, od kojih su dvije vrhunski opremljene brodice namijenjene za Primorsko-goransku županiju. Nakon Raba, s nestrpljenjem iščekujemo isporuku brodice u Malom Lošinju idući tjedan, uvjereni u njenu ključnu ulogu u pružanju hitne medicinske skrbi našim građanima, priopćio je Hrvatski zavod za hitnu medicinu.