Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

rat u ukrajini

Wagner i ruska vojska zajedno pokušavaju osvojiti Bahmut

Autor: Hina

17.04.2023. 20:23
Wagner i ruska vojska zajedno pokušavaju osvojiti Bahmut

Foto: ReutersPostrojbe ruske vojske i plaćenici grupe Wagner zajedno se bore protiv ukrajinske vojske u bitki za Bahmut u regiji Doneck, objavio je u ponedjeljak Kremlj, prenosi dpa.


Ruske specijalne jedinice, uključujući padobrance, zauzele su dvije četvrti u središtu i na sjeverozapadu grada Bahmuta, kazao je ruski ministar obrane Igor Konašenkov. Šef Wagnera Evgenij Prigožin potvrdio je zajedničko djelovanje Wagnera i regularnih postrojbi. On je kazao kako regularne postrojbe štite bokove Wagnera u borbi protiv ukrajinskih snaga.


“Bokovi su sada odgovornost ministarstva obrane”, kazao je Prigožin koji je ranije opetovano kritizirao ministarstvo obrane da čini premalo na zauzimanju Bahmuta za koji se borbe vode već mjesecima.
Prigožin se žalio da njegovim postrojbama vojska dostavlja nedovoljnu količinu streljiva. Bitka za Bahmut smatra se najkrvavijom u ratu koji je započeo ruskom invazijom punog opsega prije više od godinu dana.


Prigožin tvrdi da je više od 30 tisuća ukrajinskih vojnika ubijeno u borbama kod grada Bahmuta i u regiji. Njegovu tvrdnju nije bilo moguće neovisno provjeriti, navodi dpa.


Kijev je nedavno potvrdio da su ruske snage ušle u centar grada koji je potpuno uništen. Prije rata je u Bahmutu živjelo 70 tisuća ljudi.