Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Suella Braverman

Ujedinjeno Kraljevstvo i europski susjedi suglasni u suzbijanju ilegalne imigracije

Autor: Hina

08.12.2022. 17:25
Ujedinjeno Kraljevstvo i europski susjedi suglasni u suzbijanju ilegalne imigracije

Foto: ReutersMinistri iz Velike Britanije, Belgije, Francuske, Njemačke i Nizozemske u četvrtak su usuglasili planove suradnje u suzbijanju ilegalne imigracije diljem Europe i ilegalnih krijumčara koji djeluju u kanalu La Manche.


Britanska ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman razgovarala je o imigraciji na sastanku u Bruxellesu s kolegama iz skupine sjevernih europskih zemalja, nazvanih Skupina iz Calaisa (Calais Group).


Broj migranata koji protuzakonito ulaze u Englesku malim čamcima ove godine rekordno je porastao i ponovno aktivirao vruće pitanje zbog kojeg su se oštro sporile Britanija i njezini europski susjedi, ponajprije Francuska.
“Zemlje diljem Europe moraju tijesno surađivati da suzbiju ilegalno useljavanje i razbiju lance krijumčara ljudi prije nego što ta pitanja dosegnu naše granice”, rekla je Braverman.


Rekla je da je “Skupina iz Calaisa održala danas konstruktivne razgovore kako bi se pronašla rješenja na korist svim zemljama i kako bi se kriminalci koji zarađuju na ljudskoj bijedi brzo priveli pravdi”.


Ministri su podržali dogovor o suradnji između Britanije i Frontexa, Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu u akciji sprječavanja ilegalne migracije.