Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

slučaj u zambiji

Uhićen Kongoanac kojeg optužuju da stoji iza navodnog pokušaja trgovine djecom

Autor: Hina

06.04.2023. 10:22
Uhićen Kongoanac kojeg optužuju da stoji iza navodnog pokušaja trgovine djecom

Foto: Stringer/PixsellTurističkog djelatnika iz Konga Stevena Muliju (43) optužuju da upravo on stoji iza navodnog pokušaja trgovine djecom u koju su uključeni Hrvati, piše u četvrtak Jutarnji list.


Zambijske vlasti uhitile su jučer kongoanskog državljanina kojeg dovode u vezu sa slučajem posvajanja četvero kongoanske djece od strane četiri hrvatska para, koja su od 7. prosinca prošle godine zadržana u Zambiji pod sumnjom na pokušaj trgovanja djecom.


Riječ je o 43-godišnjem Stevenu Muliji, a zambijske vlasti prepoznale su ga kao masterminda u operaciji posvajanja djece iz susjedne DR Kongo.
Mulija je jučer odmah izveden pred suca nižeg suda u zambijskom gradu Ndoli pred kojim se izjasnio da nije kriv za djela koja mu se stavljaju na teret.


“Razumijem optužnicu, ali poričem sve optužbe”, rekao je pred zambijskim sudom u Ndoli Steven Mulija, 43-godišnji turistički djelatnik iz Konga s prebivalištem u Lusaki.


Suradnik Jutarnjeg lista i novinar Stafrance Zulu pratio je njegovo dovođenje pred sud i izjašnjavanje o krivnji. Zulu kaže kako je riječ o državljaninu DR Konga kojeg se optužuje da upravo on stoji iza, kako oni smatraju, pokušaja trgovine djecom u koju su uključena četiri hrvatska para.


Optužen je prema četiri točke optužnice. Svaka točka optužnice vezana je uz jedno posvojeno dijete, pišu novinari Jutarnjeg lista Goran Penić i Kristina Turčin.