Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

osumnjičeni uhićen

U Virginiji ubijena tri člana sveučilišne nogometne momčadi

Autor: Hina

14.11.2022. 19:40
U Virginiji ubijena tri člana sveučilišne nogometne momčadi

Foto: PixabayUhićen je osumnjičeni za pucnjavu na Sveučilištu u Virginiji u kojoj su ubijena tri člana nogometne momčadi tog sveučilišta, nekoliko sati nakon što je navodno pucao na autobus sa studentima koji su se vraćali s izleta.


Sveučilišna policija navela je na konferenciji za medije da je osumnjičenik, student Christopher Darnell Jones, uhićen nekoliko sati nakon pucnjave u 22,30 po lokalnom vremenu u nedjelju na sveučilištu u Virginiji u Charlottesvilleu koje pohađa 25.000 studenata.


Sveučilište je reklo studentima i osoblju da pronađu skrovište dok su policajci tragali za Jonesom.
Rektor sveučilišta Jim Ryan potvrdio je da su ubijeni studenti Devin Chandler, Lavel Davis i D’Sean Perry. Još dvije osobe ranjene su u pucnjavi, priopćile su vlasti.


Jones je pritvoren prema tri točke optužnice za ubojstvo drugog stupnja i tri točke optužnice za korištenje vatrenog oružja u počinjenju kaznenog djela. Jones, za kojega je Ryan rekao da je bio student tog sveučilišta, bio je igrač sveučilišne nogometne momčadi 2018. godine.


Ryan je u pismu na društvenim mrežama, nekoliko sati nakon pucnjave, naveo da mu je “srce slomljeno” i da su otkazana predavanja.


Ova je pucnjava zadnja u seriji oružanog nasilja na američkim koledžima i srednjoškolskim kampusima. Krvoproliće je potaknulo raspravu da se strože ograniči pristup oružju u Sjedinjenim Državama gdje drugi amandman američkog ustava jamči pravo na posjedovanje i nošenje oružja.


U masakru na Virginia Techu u Blacksburgu 2007. godine, oko 241 kilometar jugozapadno od Charlottesvillea, ubijene su 33 osobe, uključujući naoružanog napadača, a 23 ih je ozlijeđeno u jednoj od najsmrtonosnijih masovnih pucnjava na koledžu u američkoj povijesti.