Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Puno otkaza

Švedski telekomunikacijski gigant otupšta 1400 ljudi

Autor: Hina

20.02.2023. 15:32
Švedski telekomunikacijski gigant otupšta 1400 ljudi

Foto: iStockŠvedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson u ponedjeljak je objavio da planira ugasiti približno 1.400 radnih mjesta u matičnoj zemlji u sklopu šireg plana smanjenja troškova na globalnoj razini.


Tvrtka je ranije već objavila planove o smanjenju troškova za devet milijardi švedskih kruna (880 milijuna dolara) do kraja 2023. godine budući da potražnja usporava na nekim tržištima, uključujući sjevernu Ameriku, podsjeća Reuters.


Daljnje gašenje radnih mjesta, koje se kreće u brojkama od nekoliko tisuća u drugim zemljama u kojima posluje, vjerojatno će biti objavljeno idućih dana, rekla su dva neimenovana izvora bliska tom pitanju.
Tvrtka je mjesecima pregovarala sa sindikatom zaposlenika u Švedskoj o tome kako provesti rezove.


Sada je postignut sporazum sa švedskim sindikatima o tome kako upravljati smanjenjem broja zaposlenih, izjavio je glasnogovornik, dodajući kako kompanija namjerava rezove provesti putem programa dobrovoljnog odlaska radnika.


Ericsson je zadnji put velike rezove poduzeo u 2017. godini kada je otpustio tisuće zaposlenika i usredotočio se na istraživanje kako bi izvukao tvrtku iz gubitaka.