Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Uhićen 31-godišnjak

Srbin u Njemačkoj ubio dvije starice pa ih opljačkao

Autor: Hina

01.02.2023. 18:39
Srbin u Njemačkoj ubio dvije starice pa ih opljačkao

Foto: ReutersPolicija u južnonjemačkom gradu Schwaebisch Hallu uhitila je 31-godišnjeg državljana Srbije kojeg sumnjiči za dvostruko ubojstvo i pljačku starijih osoba na području južne Njemačke, priopćilo je državno odvjetništvo u srijedu.


Tog 31-godišnjaka istražitelji sumnjiče da je u siječnju i prosincu usmrtio dvije ženske osobe u dobi od 77 i 89 godina.


Državno odvjetništvo u Schwaebisch Hallu polazi od pretpostavke da je riječ o kaznenom djelu ubojstva iz koristoljublja. Odvjetništvo govori o krađi novca troznamenkastog iznosa.
“Brojni detalji su doveli do uhićenja osumnjičenog: od DNK tragova do detaljnog opisa nakon pljačke jednog umirovljenika sredinom siječnja”, priopćila je policija.


Osumnjičeni se do sada nije izjasnio o optužbama. Prema informacijama državnog odvjetništva, 31-godišnji državljanin Srbije je početkom prosinca sa suprugom i dvoje djece doselio u Njemačku.


Ubojstva umirovljenica su unijela veliku nesigurnost među građane Schwaebisch Halla i okolice. Ovdje se u listopadu 2020. dogodilo slično ubojstvo koje je ostalo nerazjašnjeno. Policija sada istražuje ima li osumnjičeni 31-godišnjak veze i s tim ubojstvom.