Četvrtak, 1. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

rat u ukrajini

Ruske snage tvrde da uspješno napadaju diljem fronta

Autor: Hina

27.12.2022. 16:13
Ruske snage tvrde da uspješno napadaju diljem fronta

Foto: PexelsRuska vojska u utorak tvrdi da je ukrajinskim snagama nanijela značajne gubitke tijekom artiljerijskih borbi na prvoj liniji od Hersona na jugu do Harkiva na sjeveru.


Ruska državna novinska agencija TASS, pozivajući se na ministarstvo obrane, tvrdi da je ruska vojska „uništila“ 60 vojnika u borbama kod Donjecka. Ministarstvo je priopćilo kako je u regiji Luhansk u topničkom napadu ubijeno 30 ukrajinskih vojnika.


Kijev nije komentirao ove navode, a izvješća dviju strana s bojišta često je nemoguće potvrditi, piše agencija dpa. Ruska unutarnja sigurnosna služba FSB ranije je priopćila da su četiri ukrajinska diverzanta ubijena na rusko-ukrajinskoj granici, u regiji Brijansk.
Oni su navodno nosili eksplozivne naprave iz kućne radinosti, oružje strane proizvodnje i streljivo, kao i komunikacijsku i navigacijsku opremu, da bi izveli terorističke napade na ruskom teritoriju. Ukrajinski mediji izvijestili su da su muškarci obavljali vojne dužnosti u sklopu borbe protiv ruske invazije.


Vojnik ukrajinskih oružanih snaga potvrdio je smrt svojih suboraca na Telegramu, a objavljena su i njihova imena i fotografije. Međutim, smatra da su muškarci stradali od eksplozije mine. Prema FSB-u, umrli su u nedjelju.