Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NASTAVAK ISTRAGE

Policija suzila krug osumnjičenih za ubojstvo Grka na pet huligana

Autor: Hina

11.08.2023. 09:00
Policija suzila krug osumnjičenih za ubojstvo Grka na pet huligana

Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELLNavijač AEK-a, 29-godišnji Michalis Katsouris koji je ubijen tijekom sukoba huligana u Ateni ovog tjedna danas će biti pokopan, a grčka policija je u međuvremenu suzila krug osumnjičenih za njegovo stradavanje. Radi se o pet osoba – Hrvatu, Albancu i trojici Grka, javlja portal ERT. Policijski izvori navode kako su Albanac i Hrvat već prilikom uhićenja kod sebe imali preklopne noževe na kojima se vide tragovi krvi.


Što se tiče uhićenih Grka, dvojica od njih su navijači Panathinaikosa s debelim kriminalnim dosjeom. Prvi (27) policiji je otprije poznat i dosad je uhićen čak četiri puta zbog niza kriminalnih dijela – od paleži, eksplozije, krađa, sve do prijetnji nožem.


Drugi također ima 27 godina, a uhićen je u veljači prošle godine zbog sudjelovanju u navijačkim obračunima. Za trećim glavnim osumnjičenim grčkim državljanom se još traga. Uhićeni navijači Dinama danas će biti izvedeni pred tužitelje. Policija će ih dovoditi u skupinama od 10 do 12 osoba.
ERT je nabrojao sva kaznena djela s kojima se barata u ovom slučaju, osim ubojstva s namjerom. Radi se o sudjelovanju u zločinačkoj organizaciji i posjedovanju eksploziva. Tu je i niz prekršaja – od ometanja javnog reda i mira, nanošenja teških ozljeda, nasilja na temelju Zakonu o sportu, ilegalnog nošenja i upotrebe oružja, sve do posjedovanja baklji.