Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

QUEBEC

Policija pronašla tijela dvije obitelji koje su pokušavale ući u SAD iz Kanade

Autor: Hina

31.03.2023. 21:54
Policija pronašla tijela dvije obitelji koje su pokušavale ući u SAD iz Kanade

Foto: ReutersIzvučeno je šest tijela iz močvarnog područja rijeke St. Lawrence u Quebecu, a riječ je o obiteljima koje su pokušavale ilegalno ući u Sjedinjene Države, objavila je u petak policija i dodala da se još jedno dijete smatra nestalim.


“Vjeruje se da je šest osoba iz dvije obitelji, jedna je rumunjskog podrijetla, a vjeruje se da su članovi druge obitelji državljani Indije”, rekla je Lee-Ann O’Brien, zamjenica šefa policije Akwesasne Mohawk na konferenciji za medije.


“Policija vjeruje da jedno dijete iz rumunjske obitelji nije locirano i nastavljamo potragu. Vjeruje se da su svi pokušali ilegalno ući u SAD iz Kanade”, dodala je O’Brien.
Među mrtvima je petero odraslih i jedno dijete mlađe od tri godine. Kod žrtava su pronađene kanadske putovnice. Policija čeka nalaze obdukcije i toksikoloških testova iz Montreala.


Američki predsjednik Joe Biden i kanadski premijer Justin Trudeau dogovorili su prošli tjedan zatvaranje neslužbenih graničnih prijelaza preko kojih tražitelji azila pokušavaju ući u Kanadu. Kritičari tvrde da bi zbog tog poteza izbjeglice i migranti mogli još više riskirati pri prelasku granice.


No policija Akwesasne navela je da sporazum kojim su zatvoreni svi neslužbeni granični prijelazi, uključujući Roxham Road u Quebecu, nije faktor u ovom slučaju jer su ove obitelji pokušavale ući u SAD, a ne u Kanadu.


“Trenutačno vam mogu reći da to nema nikakve veze s tim zatvaranjem”, rekla je O’Brien.


Čamac Caseyja Oakesa, 30-godišnjaka nestalog od srijede, pronađen je blizu šest tijela i policija nastavlja potragu za njim, iako nije potvrdila njegovu umiješanost u ovaj slučaj.