Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

nastavak drame

Novi šok: Osmero Hrvata zaustavljeno u zračnoj luci, ne daju im da izađu iz Zambije

Autor: Portal Novi list

07.02.2023. 12:38
Novi šok: Osmero Hrvata zaustavljeno u zračnoj luci, ne daju im da izađu iz Zambije

Foto: Emica Elvedji/PIXSELLDrama hrvatskih državljana koji su još u prosincu otišli u Afriku posvojiti djecu nastavlja se.


Osmero Hrvata koji su danas trebali napustiti Zambiju ponovno su zaustavljeni u tamošnjoj zračnoj luci, potvrdili su Večernjem listu diplomatski izvori.


Sud u zambijskoj Ndoli odbacio je u ponedjeljak optužnicu protiv hrvatskih državljana za trgovanje djecom i oni u 48 sati moraju napustiti zemlju, potvrdilo je u ponedjeljak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.
Četiri para iz Hrvatske uhićena su početkom prosinca u zračnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga.


Bili su optuženi za trgovanje ljudima u pokušaju i krivotvorenje dokumenata. Prije dva tjedana pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode nakon što su ispunili sve uvjete koje je sud za to odredio.


Po odbacivanju optužnice, osmero Hrvata dobili su informaciju da moraju u roku od 48 sati napustiti Zambiju. No, na povratku prema Hrvatskoj zaustavljeni u zračnoj luci, javlja Večernji.