Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

NEVJEROJATAN PROPUST

Na pogrebu u Ekvadoru otkrili da “mrtva” žena još uvijek diše

Autor: Hina

14.06.2023. 09:00
Na pogrebu u Ekvadoru otkrili da “mrtva” žena još uvijek diše

Foto: iStock/NLOžalošćeni na sprovodu u Ekvadoru iznenadili su se kada su ustanovili da žena u lijesu još uvijek diše, odnosno da je živa, prenio je BBC. Liječnik u gradu Babahoyo proglasio je Bellu Montoyu (76) mrtvom nakon sumnje na moždani udar. Stavljena je u lijes i odvezena u pogrebno poduzeće, gdje je rodbina održala bdjenje prije planiranog pokopa. Kada su nakon gotovo pet sati otvorili lijes kako bi je presvukli uoči sprovoda, žena je teško disala i pokušavala doći do zraka.


“Moja mama je počela micati lijevom rukom, otvarati oči, usta, borila se za zrak”, opisao je njen sin Gilbert Balberán trenutak kada je shvatio da mu je majka još živa.


Nekoliko minuta kasnije stigle su hitne službe te je Bella Montoya vraćena u bolnicu koja ju je ranije proglasila mrtvom. Njezin sin rekao je ekvadorskim medijima da je smještena na intenzivnu njegu, ali da je pri svijesti.
Bella Montoya nije jedina osoba koja je “oživjela” nakon što je službeno proglašena mrtvom. U veljači je otkriveno da 82-godišnja žena diše dok leži u pogrebnom poduzeću u državi New York.


Proglašena je mrtvom tri sata ranije u staračkom domu. Dr. Stuart Hughes, viši predavač medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Anglia Ruskin u Chelmsfordu, kaže da su takvi slučajevi vrlo rijetki, ali ističe da je “smrt proces”.


“Ponekad netko može izgledati kao da je mrtav ali nije…potrebno je pažljivo ispitivanje kako bi se potvrdila smrt”, rekao je Hughes za BBC.