Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

POZIVAJU NA OPREZ

Na granici Hrvatske i Srbije luta crna pantera

Autor: Hina

11.11.2022. 15:35
Na granici Hrvatske i Srbije luta crna pantera

Foto: NLPoduzeće „Vojvodinašuma“ i državne službe upozorile su građane vojvođanskog mjesta Apatin, na granici s Hrvatskom, da je u njihovu području uočena crna pantera i da budu na oprezu, prenijeli su u petak regionalni mediji.


Poduzeće je obavijestilo građane da je „predator izrazito opasan“ i da „vode računa o sebi i svojim bližnjima“.


„Ukoliko netko uoči crnu panteru, potrebno je odmah obavijestiti mjerodavnu policijsku postaju“, navodi se u obavijesti koje je potpisao zastupnik ogranka šumskog gazdinstva“Sombor” Srđan Peurača.
List Nove apatinske novine navodi da su u potragu za panterom uključene sve institucije, udruženja, organizacije, te da su obaviještene sve mjerodavne službe i pojedinci te pripremljeni kavezi, mamci i zamke.


„Problem je što je riječ o velikom terenu i što na njemu ima obilja hrane za panteru. Ima nekoliko prijava da je viđena, međutim osim jedne mutne snimke navodno njene siluete i otiska stopala, nema drugih dokaza. No, maksimalno ozbiljno se pristupilo potjeri“ izjavio je izvor tih novina.


Novosadski list „Dnevnik“ piše da je navodno riječ o životinji koja je iz zatočeništva pobjegla još prije više od godinu dana.


Nakon što je vijest o pojavi crne pantere osvanula u srpskoj javnosti, ispostavilo se da je zvijer prvotno viđena dvadesetak dana ranije, ali nitko nije želio o tome javno govoriti u strahu od podsmijeha, objavio je „Dnevnik“.


Novine prenose kako su životinju i njene tragove vidjeli i stanovnici susjednoj mjesta Sonta. Apatin i Sonta mjesta su okružena prirodnim rezervatom Gornje podunavlje, na istočnoj strani rijeke Dunav, koja je prirodna granica između Vojvodine i Hrvatske.