Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Italija u suzama

Medo koji se proslavio provalom u pekarnicu, preminuo od posljedica prometne nesreće

Autor: Hina

24.01.2023. 15:11
Medo koji se proslavio provalom u pekarnicu, preminuo od posljedica prometne nesreće

Foto: ReutersItalija u utorak oplakuje smrt rijetkoga smeđeg medvjeda u prometnoj nesreći koji je dospio na međunarodne naslovnice kada je provalio u pekarnicu i gostio se keksima.


Smeđi medvjed nazvan Juan Carrito stradao je kad ga je u ponedjeljak navečer udario automobil Opel Corsa na planinskoj cesti u blizini grada Castel di Sangro u središnjoj Italiji.


“Nema riječi da izrazimo tugu zbog onoga što se dogodilo”, objavio je nacionalni park Abruzzo, Lazio i Molise na Instagramu.
“Juan Carrito bio je problematičan medvjed, ali u parku smo učinili sve… kako bismo mu dali priliku i omogućili mu da ostane slobodan”, dodaje se.


Medvjed težak 150 kg uhvaćen je prošle godine i odvezen u udaljeniju regiju nakon što je provalio u pekarnicu, no četverogodišnji Juan Carrito volio se vraćati na svoja stara mjesta u potrazi za hranom.


Prije nesreće viđen je tijekom vikenda na skijalištu, izvijestila je talijanska televizija Rai.


Vjeruje se da je u Italiji ostalo samo oko 50 smeđih medvjeda.


Ime medvjeda djelomično dolazi od sela Carrito u Abruzzu gdje su lokalni mediji izvijestili da je prvi put uočen kako prelazi cestu. Carrito je također španjolska riječ, otuda prvo ime Juan.