Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ATHANASIOS KAYMENAKIS

Grčki odvjetnik BBB-a: Jedan uhićeni Hrvat u težoj je poziciji od ostalih

Autor: P. N.

20.08.2023. 21:56
Grčki odvjetnik BBB-a: Jedan uhićeni Hrvat u težoj je poziciji od ostalih

Foto: Kostas TzoumasS/EUROKINISSI/PIXSELL; Screenshot HRTIgrači Dinama napustili su Atenu još sinoć, odmah nakon utakmice, no uhićeni bad blue boysi još su ondje. Grčko je pravosuđe većinu njih premjestilo u zatvore diljem zemlje kako bi ih razbilo na manje skupine. Samo desetorica ostala su u atenskom zatvoru, kaže za HRT grčki odvjetnik koji zastupa 96 uhićenih navijača, naših državljana.


– Imam informacije o svakom pojedincu. Zasada nema problema. Grčki policajci i tužitelji daju sve od sebe da zaštite te ljude. Trenutno nemamo problema. Na kakvu god situaciju naiđemo, brzo je riješimo, istaknuo je odvjetnik Athanasios Kaymenakis.


Tvrdi i kako još nisu pregledani svi predmeti oduzeti za potrebe istrage. Čim se pregledaju, tražit će da se, uz uvjetnu kaznu ili jamčevinu, puste na slobodu oni za koje više neće postojati sumnja da su ubojice.


Jedan je u težoj poziciji: “Vjerujem mu na riječ”
Jedan uhićeni Hrvat u težoj je poziciji od ostalih.


– Jednog je mladića policija optužila da je imao nož. Odbacujemo tu tvrdnju. Vjerujem mu na riječ da nož nije njegov. Uputili smo zahtjev da se obrade otisci prsta s noža i da se usporede s njegovima.


Nije nosio rukavice. Nož nije njegov. Rekao sam tužiteljima i sucima da ti ljudi nisu imali noževe. Na video snimci nitko od Hrvata ne nosi nož. Mnogo sam sati proveo pregledavajući snimku. Nisam vidio da itko ima nož, dodao je odvjetnik Kaymenakis.


“Istraga ide u korist Bad Blue Boysima”


Dodaje i kako istraga do sada ide u korist Bad Blue Boysima. Nijedan dokaz ne upućuje da je netko od njih ubojica.


– Optužbe su ozbiljne, ali mislim da težina dokaza, saslušanje i istraga idu nama u korist. Zatvorili su sve jer svi su bili potencijalni ubojica.


Moramo to imati na umu, ali mislim da je prošlo dobro. Nastavit ćemo se boriti i osloboditi ljude što je prije moguće. Čvrsto vjerujem u grčki pravni sustav, rekao je Athanasios Kaymenakis za Dnevnik HTV-a.