Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

RAT U UKRAJINI

Britanski ministar obrane: "Povlačenje je teško poniženje za Ruse"

Autor: Hina

12.11.2022. 15:38
Britanski ministar obrane:

Foto: ReutersVelika Britanija je rekla da je rusko povlačenje iz jedinog pokrajinskog središta u Ukrajini koje je osvojila otkako je započela svoju invaziju u veljači još jedno poniženje njezine vojske, no da Moskva nastavlja predstavljati prijetnju.


“Najavljeno rusko povlačenje iz Hersona označava za njih još jedan strateški neuspjeh. U veljači, Rusija nije uspjela zauzeti nijedan od svojih glavnih ciljeva osim Hersona. Sada kada je i on predan, obični građani Rusije se sigurno pitaju: ‘Čemu sve ovo?'”, rekao je britanski ministar obrane Ben Wallace u izjavi u subotu.


Rusko povlačenje u petak predstavlja treće značajnije povlačenje u ratu i prvo je koje uključuje prepuštanje tako velikog grada kao što je Herson.
Wallace je kazao da je ruska vojska pretrpjela ogromne gubitke u zamjenu za međunarodnu izolaciju i poniženje, a da će Ukrajina nastaviti dalje uz podršku Britanije i međunarodne zajednice.


“I premda je povlačenje dobrodošlo, nitko neće podcijeniti prijetnju koju i dalje predstavlja Ruska Federacija”, zaključio je Wallace.