Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

NEZADOVOLJNI MOSKVOM

Armenija odbila Rusiju, ovo je ogroman šamar Putinu: “To se neće održati!”

Autor: Hina

10.01.2023. 14:53
Armenija odbila Rusiju, ovo je ogroman šamar Putinu: “To se neće održati!”

Foto: ReutersArmenija je u utorak objavila da je odbila biti domaćin vojne vježbe saveza na čelu s Rusijom u 2023., u prilikama nezadovoljstva Moskvom zbog zatvaranja važnog prometnog pravca za opskrbu enklave Nagornog Karabaha.


Informacija dolazi u času kada Armenija pokazuje pojačane znakove netrpeljivosti prema svom ruskom savezniku kojemu predbacuje da ne reagira na “provokacije” Azerbajdžana u vezi s Karabahom, gdje je Moskva, koja je trenutno zaglibila u ofenzivi u Ukrajini, rasporedila svoje mirovne snage.


“Armenija misli da ove godine nije primjereno održavati vježbu Organizacije Ugovora o zajedničkoj sigurnosti (…) Ta se vježba neće održati”, rekao je premijer Nikol Pašinjan na tiskovnoj konferenciji.
Kako je rekao Pašinjan, Erevan je o tome već obavijestio vojni savez koji predvodi Moskva, a okuplja više bivših sovjetskih republika.


Napose je predbacio Organizaciji zbog toga što “nije osudila djelovanje Azerbajdžana”, a Rusiji da ne ispunjava svoju zadaću “jamca armenske sigurnosti”.


“Armenija je očekivala posebne akcije ruskih i drugih partnera na polju sigurnosti. No Erevanu je rečeno da granice Armenije i Azerbajdžana nisu utvrđene”, požalio se još Pašinjan.