Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

BLAGDAN SVETOG NIKOLE

Sve sobe na Pedijatriji OB Gospić imaju svoje televizore, brojne igračke, knjižnicu...

Autor: Marin Smolčić

06.12.2023. 12:59
Sve sobe na Pedijatriji OB Gospić imaju svoje televizore, brojne igračke, knjižnicu...

Foto: Marin SmolčićKao i svake godine na blagdan Svetog Nikole izaslanstvo Ličko-senjske županije pohodi i daruje  Dječji odjel Opće bolnice Gospić. Mnoštvo darova, igrački, slikovnica, slatkih poklona i ogromni LCD TV-prijemnik donijeli su danas župan Ernest Petry i njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić sa suradnicima. Primili su ih ravnateljica OB Gospić mag. Sandra Čubelić i cijeli Dječji odjel.


Župan Petry je istaknuo važnost ove bolnice za  sve građane Ličko-senjske županije, kao  i važnost blagdana Svetog Nikole za svu djecu.


-Opća bolnica Gospić je već godinama nezamjenjiva pri liječenju naših građana, a prelaskom pod državnu ingerenciju svakako će to i ostati. Spremajući darove za blagdan Svetog Nikole razmišljali smo što je Dječjem Odjelu najvažnije. Kao i obično to su slatkiši, ali smo ovoga puta donijeli  brojne slikovnice, igračke i jedan veliki televizor. Nadam se da će svi ovi darovi biti od koristi malim pacijentima, istaknuo je župan Petry.
Ravnateljica Čubelić je u riječima zahvale istaknula dugogodišnju pomoć i skrb Ličko-senjske županije prema ovoj zdravstvenoj ustanovi.


-Zahvaljujem vam na poklonima i na redovnom obilasku naše bolnice i ovog Dječjeg odjela kojega Sveti Nikola niti ove godine nije zaboravio. Ovaj odjel već niz godina ima status „Dječji odjel-prijatelj djeteta“. Moram priznati da i mi odrasli čekamo s uzbuđnjem kada nam dolaze gosti, posebno na blagdan Svetog Nikole. Od danas će sve naše dječje sobe na Odjelu Pedijatrije  imati televizore, imamo bogatu knjižnicu i mnoštvo igara i igračaka kako bi naši mali pacijenti što brže proveli vrijeme tijekom liječenja. Djeci i roditeljima puno znači kada im kažemo „primit ćeš još jednu terapiju, pogledati jedan film i onda ideš doma“, rekla je u riječima zahvale ravnateljica OB Gospić mag. Sandra Čubelić. Voditelj odjela Pedijatrije dr. Linda Hibravi Kosić istaknula je kako su svi članovi ovoga tima radosni kada imaju s čime razveseliti djecu i olakšati im boravak na liječenju.


-Stalno nastojimo stvoriti osjećaj kod djece da se prilikom liječenja osjećaju kao kod svojih kuća. Osim boravka s majkama svakako im pri tome puno znače  slikovnice, knjige, igračke i televizori. Tako se djeca osjećaju kao da su doma, a liječe se, pod stalnim su nadzorom i primaju terapije, rekla je voditeljica Pedijatrije dr. Linda Hibravi Kosić. Na ove riječi nadovezao se župan Petry vezano uz novi ustroj ove bolnice od početka naredne godine.


-Danas sam resornom ministru potpisao zahtjev o dodjeli 88 tisuća eura ovoj bolnici kako bi se dodatno smanjila dugovanja ove zdravstvene ustanove.  Poznato je da od 1. siječnja 2024. ova bolnica pripada pod izravnu ingerenciju resornog Ministarstva, odnosno Vlade RH. Ličko-senjska županija će i dalje nastaviti voditi brigu o ovoj bolnici i pomagati je, imat ćemo i člana Upravnog vijeća, fiktivno ćemo svojatati ovu bolnicu i od nje nikada nećemo potpuno odustati, obećao je župan Ernest Petry uz odobravanje nazočnih.