Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

HAK

Susnježica i snijeg otežavaju vožnju. Spremate li se na put, dobro se pripremite

Autor: Hina

19.01.2024. 08:24
Susnježica i snijeg otežavaju vožnju. Spremate li se na put, dobro se pripremite

Foto: Novi listZbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Vozače se poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.


Zbog snijega zimski su uvjeti na cestama te je promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica, te na državnim i županijskim cestama.


Zbog promjenljive vremenske situacije i otežanih uvjeta vožnje koji su najavljeni, HAK savjetuje vozačima da se prije polaska na put informiraju o stanju i prohodnosti cesta na mrežnim stranicama Hrvatskog autokluba.
Na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zagreb Zapad i Zaprešić zbog sanacije posljedica prometne nesreće vozi se uz privremenu prometnu regulaciju te je zatvoren pretjecajni trak u oba smjera. Kolona u smjeru Zagreba je oko tri kilometra.


Usporeno se vozi u zonama radova na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice) u oba smjera po dva sužena prometna traka, uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat; na DC1 u Tušiloviću i brzoj cesti Solin-Klis; na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja i na dionici Omiš-Dupci (do 8. veljače); te na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.


Zbog oštećenja mosta dionica državne ceste (DC2) most Ilok-Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3,5 tone.


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Pula-Zadar, Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka; brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak. Trajekt na liniji Zadar (Gaženica) – Ist (Kosirača) – Olib – Silba – Premuda – M. Lošinj plovi bez pristajanja u luku M. Lošinj. Zbog loših vremenskih uvjeta trajekt na liniji Prapratno-Sobra isploviti će 19.siječnja u 6,15 umjesto u 6 sati.