Četvrtak, 30. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pune ruke posla

Snježno nevrijeme paraliziralo cijeli kontinent

Autor: Hina

26.02.2023. 13:22
Snježno nevrijeme paraliziralo cijeli kontinent

Foto: PixsellŽupanijski centri 112 zaprimili su tijekom noći sa subote na nedjelju više dojava građana o posljedicama jakog vjetra, kiše i snijega na kontinentalnom području, izvijestilo je u nedjelju Ravnateljstvo civilne zaštite.


Grad Zagreb i Zagrebačka županija


Prijave su se najviše odnosile na grane i stabla koja su pala na prometnice, pritom oštetivši električne i telekomunikacijske kablove.
Nadležne su službe na terenu i otklanjaju posljedice nevremena.


Došlo je do više kvarova na niskom i srednjem naponu na području Elektre Velike Gorice, koje je Elektra otklonila oko 4,20 sati te su svi potrošači dobili električnu energiju.


Više dojava o ispadima električne energije bilo je i na području Samobora, Zaprešića i Brezovice.


Svi su kvarovi otklonjeni, a jedino je područje bez električne energije Samobor – Grdanjci, pri čemu Elektra Samobor radi na otklanjanju kvara.


Sisačko-moslavačka županija


Oko 1000 potrošača ostalo je bez električne energije na širem području Dvora noćas oko 2,40 sati.


Brodsko-posavska županija


Zaprimljeno više dojava o stablima koja su zbog snježnih oborina pala na kolnik u Marulićevoj i Gundulićevoj ulici te Brlićevu putu i u mjestu Jakačina mala. Stabla su uklonili komunalno poduzeće i JVP Slavonski Brod.


Zabilježeno je više kvarova na niskom naponu, a bez električne energije bio je dio potrošača na širem području županije. Na teren su izašle ekipe HEP-a.


Požeško-slavonska županija


Vatrogasci su imali više intervencija uklanjanja 15-ak stabala, koja su zbog težine snijega pala na prometnice na području Požege te po jednu intervenciju na području općine Brestovac i općine Velika.


Zbog kvara na 10 kV dalekovodu, bez električne energije ostalo je oko 2000 potrošača na području Bučja, Pakraca i Čaglića.


Osječko-baranjska županija


Zaprimljeno je više dojava o stablima koja su pala na kolnik i parkirna mjesta, pri čemu su oštećena četiri vozila i otežano je prometovanje.


Osječki i valpovački vatrogasci imali su po četiri intervencije, DVD Đakovo dvije i JVP-a Našice jednu intervenciju uklanjanja stabala s prometnica. Uklonjeno je i jedno stablo s dva auta.


Zabilježeno je više kvarova na niskom naponu, a bez električne energije bio je dio potrošača na širem području Županije. Na teren su izašle ekipe HEP-a.


​Zbog kvara na dalekovodu bez električne energije su 15 mjesta na području Našica, 22 mjesta kod Đakova i tri mjesta u Baranji.


Hrvatske šume uklonile su 20 stabala koja su prijetila pasti na cestu Gašinci – Selci Đakovački, DVD Gašinci uklonio je devet stabala s ceste.


Karlovačka županija


Noćas oko 1,30 sati ostalo je bez električne energije zbog snježnih padalina oko 5050 korisnika na širem području županije – Ozalj, Duga Resa, Vojnić i Slunj


HEP Karlovac najavio je početak otklanjanja kvarova za danas ujutro.


Vukovarsko – srijemska županija


Vukovarski vatrogasci uklonili su stabla s kolnika koje je palo na tri mjesta, a u naseljima Ivankovo i Sotin djelomično nema struje. Kvarovi se otklanjaju.


Virovotičko – podravska županija


Do 8,30 sati bez električne energije bila su naselja Brezovica, Detkovac D. Bukovica, G. Viljevo, dio grada Virovitice i Milanovac.


HEP Virovitica i JVP Virovitica uklonili su jedno stabla s prometnice i vodova električne energije.


Drvo na državnoj cesti između Slatine i Čeralija uklanjaju Hrvatske ceste.