Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

OLUJA

Snažno nevrijeme pogodilo Beograd i središnje dijelove Srbije

Autor: Hina

05.08.2023. 20:45
Snažno nevrijeme pogodilo Beograd i središnje dijelove Srbije

Foto: Ilustracija / Foto Emica Evedji/PIXSELLSnažno olujno nevrijeme, koje se poslije dva dana preko Slovenije i Hrvatske preselilo na istok, pogodilo je u subotu popodne Beograd i veliki dio Srbije, uz olujni vjetar, jak pljusak i tuču koja je ponegdje padala veličine oraha.


Fotografije koje se iz minute u minutu pojavljuju na društvenim mrežama svjedoče o polomljenom drveću koje se rušilo na automobile, oštećenim krovovima, otpalim dijelovima fasada, prometnicama blokiranim vodom zbog zagušenog kanalizacijskog sustava.


Na više mjesta u Novom Beogradu, Zemunu i središnjim gradskim općinama vjetrom počupana i polomljena stabla i dijelovi limenih krovova padali su na automobile i elektromrežu, djelomice blokirajući tramvajski promet.
Tuča promjera lješnjaka i oraha razbila je stakla na desecima automobila i prozore na stanovima, te je oštetila pročelja zgrada. Jak vjetar nosio je ulicama kontejnere za smeće.


Nacionalna aviokompanija Air Serbia zbog nevremena je objavila kašnjenje i moguću odgodu pojedinih redovnih i čarter letova s beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”.


Vode je bilo i na peronima središnjeg željezničkog kolodvora Beograd centar, čija dogradnja je u tijeku, ali red vožnje nije bitnije poremećen.


Promet je preusmjeren ili zatvoren u nekoliko gradskih ulica, gdje su pojedini automobili blokirani zbog vode.


Nevrijeme se preko Beograda i središnjih područja Srbije proširilo ka istoku i jugoistoku zemlje, pokazuju radarski snimci Republičkog hidrometeorološkog zavoda koji je na tim područjima proglasio crveno upozorenje.