Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

DORH

Šefica USKOK-a Vanja Marušić dala ostavku

Autor: Hina

18.04.2023. 17:58
Šefica USKOK-a Vanja Marušić dala ostavku

Foto: Davor KovačevićRavnateljica Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanja  Marušić uputila je zahtjev za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga, priopćeno je u utorak popodne iz Državnog odvjetništva RH (DORH).


Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek je tijekom ranih poslijepodnevnih sati u utorak, 18. travnja, zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga, ističe se u priopćenju DORH-a.


“Sukladno odredbi članka 10. stavka 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Glavna državna odvjetnica RH Zlata Hrvoj-Šipek proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave, s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, dodaje se.
Ako ministar pravosuđa i uprave da svoju suglasnost, i kada ona bude zaprimljena u Državnom odvjetništvu RH, Glavna državna odvjetnica Hrvoj-Šipek će donijeti odluku vezano za  navedeni zahtjev, navela je u priopćenju glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin.


Državno odvjetništvo RH će o svim ostalim informacijama pravovremeno obavijestiti javnost, dodala je.