Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

POČETAK KRAJA

Prvi BBB-i stigli iz Grčke u Zagreb: Za sada, osumnjičeni iz prve skupine putuju u vlastitom aranžmanu

Autor: P. N.

10.12.2023. 14:15
Prvi BBB-i stigli iz Grčke u Zagreb: Za sada, osumnjičeni iz prve skupine putuju u vlastitom aranžmanu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELLPrvi BBB-i iz skupine osumnjičenih za sudjelovanje u krvavim kolovoškim huliganskim neredima u Ateni, gdje je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, stižu u zračnu luku Zagreb, javlja Televizija N1.


Na slobodu su pušteni nakon je sud usvojio njihove zahtjeve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri mjeseca. Prije napuštanja Grčke morali su položiti jamčevinu, a onda im je, kako je danas potvrdio premijer Andrej Plenković, pomoglo u kupovini avionskih karata.


Iako se najavljivalo da će po njih biti poslani posebni avioni, za sada osumnjičeni iz prve skupine koja je izašla na slobodu, putuju do Zagreba u vlastitom aranžmanu.
Doznajemo da su jučer nakon procedure u policijskoj postaji bili prebačeni u prihvatni centar za strance, da bi tijekom noći bili odvedeni u zračnu luku. Tamo su nastavili čekati slobodna mjesta na letovima prema Zagrebu.


Iz pouzdanih izvora doznajemo da su roditelji već imali pripremljene novce za uplatu jamčevine nakon što je odvjetnik Athanassos Kaimenakis podnio u ime osumnjičenih zahtjeve za ukidanje istražnog zatvora. Prije nego je sud donio odluku svi osumnjičeni BBB-i još su jednom ispitani. Dobili su priliku nadopuniti obrane nakon što su provedena vještačenja noževa i ostalih predmeta pronađenih nakon krvavih nereda.


Sud im je jamčevine odredio u visini od 1.000 do 2.500 eura. Oni su u zamjenu morali obećati da se neće skrivati te da će se odazvati pozivima grčkih vlasti u nastavku procesa.


Uz to dobili su i mjeru zabrane odlazaka na sportska natjecanja u Grčkoj.