Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

NOVA RAVNATELJICA

Prof. Anela Serdar Pašalić od 1. ožujka je na kormilu Gimnazije Gospić

Autor: Marin Smolčić

27.01.2024. 18:50
Prof. Anela Serdar Pašalić od 1. ožujka je na kormilu Gimnazije Gospić

Foto: Marin SmolčićNa zadnjoj sjednici školskog odbora Gimnazije Gospić za novu ravnateljicu Gimnazije Gospić izabrana je profesorica Anela Serdar Pašalić, koju će na tu dužnost stupiti 1. ožujka.


Prof. Anela Serdar Pašalić je u odgojno – obrazovnom sustavu od 2002. godine, a na mjesto ravnateljice dolazi u zvanju profesora savjetnika. Ova omiljena profesorica godinama je uspješna voditeljica Amaterskog kazališta Gospić s kojim je vrlo uspješno obišla mnoge hrvatske pozornice. Osim toga je vrlo aktivna i uspješna u radu s učenicima i studentima aktivno doprinosi kulturnom razvoju i prepoznatljivosti grada Gospića, članica je Gradskog vijeća Grada Gospića na koju dužnost je izabrana kao kandidatkinja s liste HDZ-a u kojemu kroz svoje djelovanje kroz konstruktivne rasprave i prijedloge afirmativno sudjeluje u kreiranju i stvaranju pretpostavki za razvoj ukupni grada Gospića.


Gimnaziji Gospić je osnivač Ličko-senjska županija, a kao odgojno-obrazovna ustanova djeluje od 1860. godine, odnosno punih 164 godine. U ex-Jugoslaviji Gimnazija Gospić je slovila kao jedna od najrespektabilnijih srednjoškolskih ustanova u državi.