Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

sto dana zatvora

Prije mjesec dana premijer je rekao da ima “super vijesti” oko BBB-a u Grčkoj

Autor: P. N.

27.11.2023. 09:43
Prije mjesec dana premijer je rekao da ima “super vijesti” oko BBB-a u Grčkoj

Foto: VASILIS REMBA/EUROKINISS PixsellTočno mjesec dana prošlo je otkako je premijer Andrej Plenković u Bruxellesu izjavio kako ima dobre vijesti za obitelji pripadnika BBB-a koji se već preko stotinu dana nalaze u pritvoru u Grčkoj. On je tad izjavio kako bi situacija trebala biti raščišćena u idućih par dana.


“Ovi su razgovori danas bili jako jako konstruktivni i ja očekujem zaista u sljedećih nekoliko dana velike pomake s kojima će obitelji naših državljana biti zadovoljne. To je moja poruka za obitelji navijača”, poručio je Plenković nakon sastanka s grčkim kolegom.


Do puštanja iz zatvora Bad Blue Boysa, međutim, još nije došlo iako svi dostupni dokazi upućuju da nitko od njih nije odgovoran za ubojstvo navijača AEK-a Michalisa Katsourisa.
Gdje je zapelo, upitali su sinoć ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana voditelji RTL-a Danas.


“Naravno da te vijesti ostaju i dalje aktualne i mi imamo vrlo intenzivne razgovore s grčkim premijerom i ministrom vanjskih poslova. Ono što je bilo najvažnije od samog početka, kad su se ti hrvatski državljani tamo zatekli, kako im osigurati sigurnost i sve moguće bolje uvjete. Kad će na slobodu? To će odlučiti grčko pravosuđe”, rekao je Grlić Radman za RTL.


Do pomaka bi navodno moglo doći 5. prosinca kad je na grčkom sudu zakazano davanje iskaza prvog od 102 pritvorena BBB-a.