Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

BOŽIĆNA ČAROLIJA

PP Grabovaču i ove godine pohodio Djed Božićnjak i svoj dobroj djeci podario vreće darova

Autor: Marin Smolčić

03.12.2023. 21:01
PP Grabovaču i ove godine pohodio Djed Božićnjak i svoj dobroj djeci podario vreće darova

Foto: Marin SmolčićBožićna čarolija na Grabovači privukla je večeras nekoliko stotina mališana svih uzrasta, njihove roditelje, bake i djedove. Bilo je ondje mnoštvo sadržaja po principu za svakoga ponešto. Djed Božićnjak zaposlio je svojega poštara koji je primao pisma kako bi Djed znao tko je što naručio, je li bio dobar, treba li mu proširenje obitelji, novi bicikl ili lutka. Baka Mraz okupila je stotinjak klinaca i pričala im neke od najljepših božićnih bajki. Početak današnjeg Malog Božićnog sajma i Biožićne čarolije bio je u znaku grozničavog isčekivanja i trenutka kada će se pojaviti dobri djedica, ljubimac djece. Za razliku od prošlih godina djedica se pojavio iz kućice na ulazu u park, tek onda kada su svi nazočni u sav glas zapjevali pjesmu „Zvončići, zvončići“.


Kada je saslušao pjesmu, Djed se obratio okupljenoj djeci s pomalo razočaravajućim glasom. -Draga djeco. Na putu u Grabovaču snažan vjetar je prevrnuo naše saonice. Jeleni su se razbježali, a vjetar je nekamo odnio darove za vas. Baka Mraz i ja smo se ipak snašli jer su nam patuljici za vas donesli nove darove. Zato ih započnimo dijeliti jer će svako od vas dobiti poklon, rekao je Djed Božićnjak i krenuo prema dijelu današnjeg sajma gdje je bili pripremljeno nekoliko stotina paketića. Od dječje vriske, naguravanja velikih i malih nije se moglo prići dijelu sajma gdje su se dijelili darovi. Idolu djece pomagala je Baka Mraz pa su na koncu sva djeca dobila poklone, bez obzira jesu li pisala pisma Djedu Božićnjaku ili ne.


Današnju priredbu su zajednički organizirale PP Grabovača, Narodna knjižnica Perušić i Turistička zajednica općine Perušić, uz pomoć Općine Perušić. Ove godine je dekoracija ulaza u PP Grabovača bila iznad očekivanja jer je na uljepšavanje svih objekata i sadržaja bilo utrošeno mnoštvo truda i dobrih ideja. Ove godine je bila bogatija i ugostiteljska ponuda s prigodnim sadržajima: uštipcima, kolačima, kuhanim vinom, kobasicama, suvenirima i svime što vrijeme Adventa čini toliko posebnim. Uz pneki minus u temperaturama zraka, 4-5 centimetara snijega bila je najvažnija dekoracija ove Božićne čarolije.