Srijeda, 31. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

MORH

Poziv za 10-tak tisuća osoba zbog popune pričuvnih postrojbi

Autor: Hina

20.03.2023. 21:20
Poziv za 10-tak tisuća osoba zbog popune pričuvnih postrojbi

Foto: MORHDesetak tisuća osoba od 27 do 55 godina, koje su odslužile vojni rok ili su bile na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, u naredna će tri mjeseca dobiti poziv da se jave u Područne urede za poslove obrane kako bi im se priopćio raspored radi popune pričuvnih postrojbi Oružanih snaga.


Potvrdili je to u ponedjeljak Ministarstvo obrane na Hinin upit, nakon što su prvi pozivi stigli na kućne adrese građana.


U razvrstanu pričuvu spadaju osobe koje su odslužile vojni rok ili su bile na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojnostručna specijalnost. MORH dodaje da je riječ o redovnim aktivnostima vezanim za pričuvni sastav Oružanih snaga.
“Većina pozvanih nalazi se na rasporedu u pričuvnim postrojbama Oružanih snaga, ali im raspored radi pandemije korona virusa nije mogao biti priopćen tijekom 2020. 2021. i 2022. godine. Tijekom ožujka, travnja i svibnja 2023. godine poziva se oko deset tisuća razvrstanih pričuvnika, radi priopćavanja rasporeda”, navodi Ministarstvo.